Αποστολή των Κινητών Ομάδων για τον κορoνοϊό αποκτά το σύστημα Υγείας

”Κομάντος” για τον κορoνοϊό αποκτά το σύστημα Υγείας

Αποστολή των Κινητών Ομάδων είναι κατ’ οίκον υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από πρόσωπα πιθανά κρούσματα κορωνοϊού Covid-19, διαδικασία που χαρακτηρίζεται «κλειδί» για την αποφυγή διάδοσης του ιού στην επόμενη φάση, όταν δηλαδή αρχίσουν να αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Εκτός από την ενεργοποίηση αυτών των Κινητών Ομάδων, με προσωπικό που θα προσληφθεί με τρίμηνες συμβάσεις και δυνατότητα παράτασης για άλλο ένα τρίμηνο, θα ενισχυθεί και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ με 100 άτομα, συνθέτοντας έτσι ένα πλαίσιο άμεσης δράσης.Την εκτίμηση ότι «μέσα στον Μάιο ή στα μέσα Μαΐου θα υπάρχει μια έντονη καθοδική πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού, εφόσον δεν ανατρέψουμε τα πάντα στο Πάσχα» έκανε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας.

«Τον Απρίλιο θα έχουμε ολοκληρώσει την κορύφωση και ίσως να έχουμε μπει σε καθοδική πορεία στο τέλος του μήνα, στις αρχές του Μαΐου» συμπλήρωσε ο ίδιος. «Αν διασπείρουμε τον ιό το Πάσχα, τον Μάιο θα δούμε νέα έξαρση των κρουσμάτων» προειδοποίησε ο κ. Σύψας.

Με αφορμή τα στοιχεία των τελευταίων ημερών ο κ. Σύψας σημείωσε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τελειώνει αυτή η περιπέτεια. Όταν έρθει το Πάσχα μένουμε μόνοι μας για να μην χαλάσουμε ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα» επαναλαμβάνοντας ότι «η επιδημία είναι πάντα απρόβλεπτη, μπορεί σε μια ημέρα να ανατραπούν τα πάντα».

Στην ερώτηση γιατί ο κορονοϊός δείχνει να προσβάλλει σε μεγάλους αριθμούς την ηλικιακή ομάδα 0-39 έτη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας απάντησε ότι αυτό συμβαίνει «γιατί αυτή η ομάδα είναι η πιο ενεργή, βγαίνει έξω και κυκλοφορεί». «Οι νέοι άνθρωποι ως επί το πλείστον περνάνε τον κορονοϊό με ήπιο κρυολόγημα ή ήπια λοίμωξη του αναπνευστικού» υπενθύμισε ο κ. Σύψας.Ερωτηθείς για τους τρόπους ενίσχυσης του ανοσοποιητικού ο κ. Σύψας αφού επανέλαβε «μένουμε σπίτι για να μην μείνουμε θύματα του κορoνοϊού» στη συνέχεια πρόσθεσε ότι χρειάζεται «υγιεινή ζωή και διατροφή, ελαφρά άσκηση στο σπίτι, ξεκούραση και να μην έχουμε στρες γιατί ρίχνει το ανοσοποιητικό».

Όσον αφορά τους καπνιστές ο κ. Σύψας σημείωσε ότι «είναι σαφές απο τις επιδημιολογικές μελέτες σε Ιταλία και Κϊνα μεγάλα θύματα είναι οι καπνιστές γιατί τα πνευμόνια δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν την φλεγμονή. Κάθε στιγμή που κόβουμε το κάπνισμα είναι η καλύτερη στιγμή».

p.f

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Παγκόσμιο κραχ προκαλεί ο κορονοϊός

 «Βουλιάζουν» οι οικονομίες Οκορονοϊός συνθλίβει το χρηματοπιστωτικό σύστημα των χωρών ολόκληρου του πλανήτη, σύμφωνα με οικονομικές εκθέσεις που βλέπουν το...

Close