Συνεργάτες

 

10942473_1773727706185143_1072573303_n  π.Ιγνάτιος, Αγία Γη

Από το απλοϊκό αυτό μοναστηράκι και προσκύνημα των Θεοβάδιστων Τόπων του Κυρίου μας,ως ελάχιστος κρίκος της αλυσίδας  των Αγιοταφιτών πατέρων, σας αποστέλλω ευχές για μια ευλογημένη Νέα Χρονιά που ήδη έχει εισέλθει. Ας γίνουμε πιο  ανθρώπινοι, πιο προσιτοί, πιο καλοί μέσα στο 2015.
Ας κάνουμε προσπάθεια όλες αυτές οι ευχές που συνήθως όλοι μας ανταλλάσσουμε ,να μην μείνουν μόνον ως ξερές ευχές και  ξηρά λόγια.
Τι σημασία έχει μια απλή ανταλλαγή ευχών και δώρων;
Σημασία και νόημα έχει …..η πραγματοποίησή τους.
Είθε να γίνουμε καλύτεροι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, πρότυπο και παράδειγμα και όχι ξερά λιθάρια…..που αναμένουν το τίποτα!
Σε όλους δύναμη,υγεία,φωτισμό και ευλογία για τους αναγνώστες της Greekpress.gr και όλον τον κόσμο.
Τα νέα της Αγίας Γης θα ταξιδεύουν κοντά σας, καθώς σκέψεις και εικόνες από μένα προς εσάς.
Από τους Αγίους Τόπους, από την Βηθλεέμ της Ιουδαίας και από το χωρίον των Ποιμένων και των Αγγέλων ελάχιστος.
Αρχιμ. Ιγνάτιος

 

 


1470048_426214994172783_370388582_nΝεκταρία Καραντζή

Η Νεκταρία Καραντζή είναι μια ερμηνεύτρια της σύγχρονης γενιάς, που έχει όμως ήδη μία μακρά θητεία στον χώρο της βυζαντινής και της δημοτικής μουσικής παράδοσης. Η φωνή της έχει ταυτιστεί με την βυζαντινή εκκλησιαστική τέχνη και έχει αναγνωριστεί διεθνώς, απ’ άκρη σε άκρη στον ορθόδοξο κυρίως κόσμο, όπου κυκλοφορεί η δισκογραφία της, ως μία από τις σημαντικότερες φωνές του βυζαντινού εκκλησιαστικού μέλους. Ο κόσμος της Βυζαντινής Μουσικής την γνώρισε, ήδη από παιδί, κυρίως μέσω ηχογραφήσεων με τον Γέροντα Πορφύριο τον καυσοκαλυβίτη, ενώ στον κόσμο της Παράδοσης τη μύησε, τη σύστησε και την ανέδειξε ο κορυφαίος δάσκαλος και ερμηνευτής της παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης, στον οποίο μαθητεύει από το 2003 και αποτελεί μόνιμη συνεργάτιδά του τα τελευταία χρόνια, σε συναυλίες και δισκογραφία.

Συνεργάζεται από το 2013 με τον διεθνούς φήμης κορυφαίο Έλληνα Πιανίστα, Συνθέτη και Μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο σε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που συνδέει τον κόσμο της Δύσης και της Ανατολής και δισκογραφήθηκε για την ECM. Είναι Νομικός, με ειδίκευση σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, με μεταπτυχιακά στο Ποινικό και στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο, υποψήφια διδάκτωρ Νομικής και διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής. Αποτελεί σήμερα μοναδική περίπτωση γυναίκας ψάλτριας στην Ελλάδα, με επίσημη δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από τα 14 χρόνια της, με ενεργό θητεία στο αναλόγιο εκκλησιών, ως ιεροψάλτρια, από τα 9 χρόνια της έως σήμερα και με καλλιτεχνικές ζωντανές εμφανίσεις που συνδυάζουν τους βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους με τα παραδοσιακά τραγούδια. Κατάγεται από τα Βελανίδια Βοιών Λακωνίας και από την Προύσσα της Μ. Ασίας. Αριστούχος διπλωματούχος Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, από την Σχολή της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, με δάσκαλο κυρίως τον Δημήτριο Βερύκιο.

 


 

10622911_10204702580914152_3597983601906771290_n

Διονύσιος Πυλαρινός

Ο Διονύσιος Πυλαρινός, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον κλάδο Συστηματικής Θεολογίας με ειδίκευση στην Ιστορία της Φιλοσοφίας.

Έχει γράψει θεολογικά άρθρα και κείμενα.

Επίσης είναι πτυχιούχος της αγγλικής γλώσσας.

Η συμμετοχή του στην ”οικογένεια της Greekpress.gr”, αποτελεί σημαντικό γεγονός.

 

 


 

10562985_317515391747453_5017861489244169258_n

Μαρκόπουλος Βασίλειος

Πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε,

Πτυχιούχος Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ, Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ραδιοηλεκτρολόγου Β’

Πλήθος η συμμετοχή του σε σεμινάρια και οι διακρίσεις του,ενώ είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας.

Η εργασιακή του εμπειρία αξιοσημείωτη

Αναφέρουμε ενδεικτικά: 1974 -ΝΑΤΟ Crypto teletype repairman, 1975 – 485Τ.ΔΒ Αθήνα, U.H.F GROUNG Technician.

1976 ΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ- Αθήνα -Ηλεκτρονικός Τεχνικός

(Service Ηλεκτρονικών Οδοντιατρικών Μηχανημάτων), 1976-1978 DIDICO Ltd. – Αθήνα -Ηλεκτρονικός Τεχνικός

(Service Ηλεκτρονικών ψηφιακών συσκευών) 1978-1979 ΜΕΤΑΞΑΣ- Αθήνα -Ηλεκτρονικός Τεχνικός

(Service Ηλεκτρονικών ψηφιακών συσκευών)

1979-1984 Ε.Α.Β -Τεχνικός φωτο οπτικών συστημάτων,

Συντήρηση και επισκευή των GUN CAMERAS , OPTICAL DISPAY UNITS X-RAY FILMS, COLOR -BLACK AND WHITE PHOTOGRAPHY, PRINTED CIRCUIT BOARDS MANUFACTURING, 1984-1989 Ε.Α.Β-Ηλεκτρονικός Τεχνικός-Υπηρεσία Τεχνικής Υποστήριξης,1989-1994 ΕΑΒ -Ειδικός Α’εργαλείων. -Υπηρεσία Τεχνικής Υποστήριξης, 1994-1997 ΕΑΒ -Ειδικός Κατασκευών Α’-Υπηρεσία Τεχνικής Υποστήριξης, 1997-1999 Ε.Α.Β-Ηλεκτρονικός Τεχνικός-Υπηρεσία Τεχνικής Υποστήριξης

Σχεδίαση ηλεκτρονικών πλακετών στο CAD CAM .

Κατασκευή και βελτίωση των βιομηχανικών προτύπων των κάτωθι προγραμματων:

§ Tηλεφωνικός Πίνακας

§ WALKIE TALKIE-RACAL

§ WIDE BAND

§ AIM-9L

§ Σ.Ε.Π (Σύστημα ελέγχου πυρός)

§ U.R.Q 88 (FSK MODULATOR)

§ Αποστασιόμετρο LASER, 1999-σήμερα Ε.Α.Β-Ειδικός Προγράμματος ΙΙΙΙ-Υπηρεσία Τεχνικού Προγραμματισμού

· Συγγραφή Τεχνικών Διαδικασιών στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα

· Κατασκευή πλάνων εργασίας στο μηχανογραφικό σύστημα PRC2

· Συγγραφή S.O.Ps

· Configuration.

Υπεύθυνος Planner στα κάτωθι προγράμματα:

§ IRIS-T (SAU, IS)-HDS, DIEHL

§ ESSM (MCU)- INTRACOM, DIEHL

§ MODIFICATION CTM 300

§ VHF-INTRACOM

§ ΔΙΟΠΤΡΑ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΗ-ΔΙΟΦΘΑΛΜΗ

§ HERMES II CTM 300-EADS

§ AWACS

§ WALKIE TALKIE-RACAL

§ MINI LINKS-OTE

§ PATRIOT

§ ΣΕΠ ΟΛΜΩΝ 42”

Η λεπτομέρεια στην ψηφιακή φωτογραφία και η αγάπη του στην παρουσίαση της εικόνας προς όλους μας,τον καθιστά έναν από τους άξιους συνεργάτες της Greekpress.gr.

 


3616_295115333952209_1653986461_n

Γιώργος Λέκκας

Ο Γιώργος Λέκκας είναι Chef -καθηγητής. Έχει γεννηθεί στην Αθήνα είναι απόφοιτος IEK μαγειρικής σχολής και απόφοιτος ΤΕΙ Τεχνολογίας Γεωπονίας. Εργάστηκε ως γεωπόνος στην νομαρχία Αργολίδος στο αντικείμενο Έλεγχος αμπελιών και οίνου. Ασχολείται με την βοτανολογία και την καταγραφή παραδοσιακών συνταγών.
Έμαθε να μαγειρεύει από το οικογενειακό του περιβάλλον, πού των μύησαν στα μυστικά της μικρασιατικής κουζίνας. Η αγάπη του για την παράδοση και τους πολιτισμούς άλλων χωρών τον έφερε ξανά στο πανεπιστημιακό πεδίο σπουδών στο τμήμα της Θεολογίας όπου ειδικεύτηκε στην σχέση διατροφής, θρησκειών και πνεύματος.

Έχει συνεργαστεί και αρθρογραφήσει με πολλά περιοδικά μαγειρικής και οινολογίας, έχει εργαστεί στο ξενοδοχείο Aldemar Olympian Village & Royal Olympian, στο Pharae Palace Καλαμάτα, σε βιολογικό παιδικό σταθμό Bio-lagoudaki ως chef-εκπαιδευτικός στην Γλυφάδα, στο εστιατόριο Παπαδάκης Αθήνα, στο ζαχαροπλαστείο Hamptons cupcake Κηφισιά.
Παράλληλα, εργάζεται ως chef σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας και έχει δημιουργήσει το δικό του catering με την ομάδα του, πού αναλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις και privet μαγειρέματα. Είναι καθηγητής σε σχολή πού κάνει μαθήματα μαγειρικής και σεμινάρια.

Ο Γιώργος έχει λάβει πολλές διακρίσεις για τις δεξιότητές του στη μαγειρική, μεταξύ των οποίων χρυσό μετάλλιο στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας, στην κατηγορία θαλασσινών, στο εκθεσιακό κέντρο Ε.Κ.Ε.Π., ενώ βρέθηκε μεταξύ των 20 κορυφαίων Master Chef, στην ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή του Mega.

 


 

10811340_981035335244531_564225740_nΧριστίνα Τριποδιανάκη
Οι φίλοι της, την περιγράφουν ως ένα άτομο γεμάτο αισιοδοξία και συνεχή επιθυμία για μάθηση. Το χαμόγελο είναι μόνιμα αποτυπωμένο στο πρόσωπό της, καθώς επιθυμεί να το μεταδίδει, αλλά κυρίως να το μοιράζεται με τους γύρω της.
Είναι απόφοιτος Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης, με ειδικεύσεις στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων και στην Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, μέσω του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα έχει επιμορφωθεί στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων και στην ανάπτυξη των ΜΜΕ γενικότερα, από ιδιωτικούς φορείς.

Είναι γνώστης δύο ξένων γλωσσών, ενώ παράλληλα δεν σταματά να ενημερώνεται μέσω συνεδρίων και όχι μόνο, που παρακολουθεί, για το γνωστικό της αντικείμενο, τον κόσμο των media, της μόδας και πολλά άλλα. Έχει διπλώματα στη Βυζαντινή Μουσική, στο πιάνο και στο χορό, καθώς είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού Ελλάδος της UNESCO (CID). Φροντίζει πάντα να κρατείται ενήμερη για την επικαιρότητα, αλλά και για τα τεκταινόμενα του κόσμου της μόδας. Την ενδιαφέρει, όμως να βρίσκει τρόπους να δημιουργεί τάσεις μόνη της και να τις εκθέτει, κάτι που θα διαπιστώσετε και εσείς οι ίδιοι, αφού θα σας κρατάει ενήμερους για οτιδήποτε θεωρεί χρήσιμο, ιδιαίτερο και πρωτότυπο. Καθώς, όπως λέει και η ίδια, όλα γύρω είναι ερέθισμα και αφορμή για συζήτηση, αρκεί να ξέρεις να επιλέγεις!!

Καλή ανάγνωση!

 


 

biografiko3

Νάντια Γιαννέλου

Ονομάζομαι Νάντια Γιαννέλου και είμαι 23 χρόνων. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Βόλο αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια μένω στην Αθήνα την οποία και αγαπώ ιδιαίτερα.

Σπούδασα Αγγλική Λογοτεχνία και Γλωσσολογία στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος και  εργάζομαι ως καθηγήτρια Αγγλικών.

Η μουσική και η Λογοτεχνία παίζουν σπουδαίο ρόλο στη ζωή μου και έχουν διαμορφώσει  την ταυτότητα μου.

Όπως έλεγε και ο μεγάλος ποιητής Τ. S. Eliot “The purpose of life nature is to turn blood to ink” .

Θεωρώ πως στη  ζωή δε χαρίζεται τίποτα και πως η προσωπική εξέλιξη είναι αποτέλεσμα προσωπικής προσπάθειας.

 


 

DSC_2284

Νίκος Κούλης

Γενέτειρα μου ο Πύργος Ηλείας στην όμορφη Ελλάδα μας. Εφοίτησα στην σχολή ΔΟΞΙΑΔΗ στην Αθήνα όπου
μου εδόθη και  υποτροφία.

Η συνέχεια της ζωής μου απ’ το 1969 γράφεται πια στον Καναδά, όπου ζω έκτοτε με την αγαπημένη μου οικογένεια.
Με την παρουσία μου ως ανταποκριτής της Greekpress.gr σας ενημερώνω για τα  θέματα της Ομογένεια μέσα από αντίστοιχα  φωτορεπορτάζ.

Η φωτογραφία είναι η κύρια απασχόληση μου και το μεράκι μου, εδώ και αρκετό καιρό.

 

 

 

 

 


10920952_308099429400853_5828504929452435162_n
Στα πέντε της μόλις χρόνια γράφει τα δύο πρώτα ποιήματά της, «Το φεγγαράκι» και «Το τροχόσπιτο», με τα οποία συμμετέχει σε διαγωνισμό για παιδιά προσχολικής ηλικίας και τυγχάνει τιμητικής διάκρισης.

Στραμμένη προς τα βιβλία πάντα, βλέπει τον κόσμο και ταξιδεύει μαζί τους. Συμμετέχει σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης και πεζών ελεύθερων κειμένων ως μικρά δοκίμια με τιμητικές διακρίσεις και συμμετοχές έως σήμερα.

Ως έφηβος ανακάλυψε, από νωρίς, πως το όνειρο της είναι να δημιουργεί ως συγγραφέας, όπου θα συναντά τους αναγνώστες της μέσα από εικόνες και λέξεις .

Όπως μας λέει χαρακτηριστικά : «Το χαμόγελο και η Πίστη μας είναι ο ΔΡΟΜΟΣ στη ζωή μας. Τον ΔΡΟΜΟ αυτόν, τον διαβαίνουμε και τον φτιάχνουμε με συνοδοιπόρο την συνομιλία με το είναι μας!
Καλώς σας βρίσκω το λοιπόν, και μέσα από την Greekpress.gr»

Σοφία Α.