Αρνάκι φουρνάτο με μουστάρδα

Ένα από τα αγαπημένα ελληνικά παραδοσιακά φαγητά! Ένα φαγητό που πολλές φορές δεν λείπει από ένα γιορτινό τραπέζι, Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ,αλλά σίγουρα και από το Πασχαλινό. Μπορούμε να επιλέξουμε αρνάκι η΄κατσικάκι. Εμείς επιλέξαμε αρνάκι και συγκεκριμένα το χεράκι  από το αρνάκι.

Εύκολη συνταγή, και αφού έχουμε φτιάξει μία μαρινάδα από το βράδυ και σιγοψήσουμε στον φούρνο το φαγητό, είναι σίγουρο πως δεν θα δυσκολευτούμε.

Πάμε να μαγειρέψουμε!

Υλικά

2 κιλά κρέας από αρνάκι η΄κατσικάκι

Για την μαρινάδα

ροζέ κρασί 3 ποτήρια, αλάτι,πιπέρι, κόκκοι μαύρο πιπέρι, δενρολίβανο,1κρεμμύδι κομμμένο στα 4

8 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες

2 κουταλιές της σούπας (κοφτές) μουστάρδα

χυμό 3 λεμονιών

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

δεντρολίβανο

Δημιουργία

Σε ένα ταψί αφού έχουμε πλύνει καλά το κρέας το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψάκι που χωρά ακριβώς το κρέας μας.Ρίχνουμε μέσα τα 2 ποτήρια κρασί, και τα μυρωδικά μας(δεντρολίβανο ,κρεμμύδι, σκόρδο,και πιπέρι).Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στο ψυγείο από το βράδυ. Να θυμηθούμε να γυρίσουμε πάνω -κάτω το κρέας μας μέσα στην μαρινάδα 3-4 φορές.

Την επόμενη ημέρα βγάζουμε το αρνάκι από την μαρινάδα και τοποθετούμε το κρέας σε ένα μεγάλο ταψί. Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα ποτήρι υγρό από την μαρινάδα και την ανακατεύουμε με την μουστάρδα μαζί με το χυμό των 2 λεμονιών και 1-2 ποτήρια νερό.

Στο ταψί μας κάτω από το κρέας έχουμε βάλει τα κομμάτια από το κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου που είχαμε μέσα στην μαρινάδα. Προσθέτουμε  1 νέο κλωνάρι δεντρολίβανο. Πάνω από το κρέας ρίχνουμε το μείγμα μαρινάδα-μουστάρδα. Φροντίζουμε να πάει το μείγμα παντού. Τοποθετούμε στην προτελευταία σχάρα (από κάτω) στον φούρνο της ηλεκτρικής κουζίνας  σε θερμοκρασία 170 βαθμούς κελσίου για 2 ώρες περίπου. Όταν έχει περάσει 1 ώρα το αρνάκι στον φούρνο, ελέγχουμε να έχει μαλακώσει αρκετά το κρέας μας .Προσθέτουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε αλατοπιπερώσει και ραντίσει με το χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο. Αν στο ταψί δεν έχει απομείνει μείγμα μαρινάδας-μουστάρδας προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό, τόσο-όσο να μην κολλήσει άσχημα το φαγητό μας και να ψηθούν όμορφα οι πατάτες.

Σας εύχομαι Καλά Κουζινομαγειρέματα!

Γιώτα Παμπάλου, Οι συνταγές μου

Greekpress.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης: Όλες οι προσευχές καλές και άγιες είναι, αλλά η νοερά προσευχή, είναι η βασίλισσα αυτών
Συμβουλές ζωής από φωτισμένους γέροντες και Αγίους

Σε κανένα, μα σε κανένα επάνω στη γη, να μην επιτρέψετε να υποβιβάσει την χριστιανική θεωρία! Κρατείστε το πλήρωμα τη...

Close