Γιώργος Λέκκας: Αρνί στην κατσαρόλα με μπαχαρικά

Αρνί στην κατσαρόλα με μπαχαρικά, Γ.Λέκκας

Μερίδες: 8
Χρ. Πρ 10΄
Χρ. Μαγειρ. 2 ώρες

Υλικά

1 κιλό αρνί κομμένο κρέας σε κομμάτια μέτρια
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζάνι τσαγ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
1/4 φλιτζάνι τσαγ φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια τσαγ ρύζι μπασμάτι μαγειρεμένο

Διαδικασία
Σε ένα μικρό πιάτο, αναμίξτε το κουρκούμα, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρέας για 8 λεπτά μέχρι να ροδίσει από όλες της πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε για 3΄. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό. Φέρνουμε το μίγμα σε βρασμό, τότε μειώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να ξαφρίσουμε το λίπος. Μετά από 2 ώρες, Σιγοβράζουμε για δύο ώρες. Τέλος προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε αργά μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε για λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και ρυθμίζουμε τα καρυκεύματα. Πασπαλίζουμε το κρέας με φρέσκο μαϊντανό. Σερβίρουμε το αρνί με σάλτσα και ρύζι μπασμάτι.

Γ.Λέκκας,Greekpress.gr

email:lekkas.ge@yahoo.gr

http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef

https://twitter.com/chef_ge

http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Μην ξαναπαγώνετε τρόφιμα που έχουν ξεπαγώσει!
Μην ξαναπαγώσετε τα τρόφιμα που ξεπαγώσαν

Αποφασίσατε να κατεβάσετε από την κατάψυξη εκείνο το μοσχαράκι που πήρατε προχθές από το κρεοπωλείο και ενώ αυτό ξεπαγώνει, κάτι...

Close