Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αν θέλουν οι ηγέτες, θα βρουν λύση»

Παρέμβαση για το προσφυγικό, προ της Συνόδου Κορυφής, έκανε την Κυριακή από το λιμάνι του Πειραιά, όπου βρέθηκε κοντά στους πρόσφυγες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

«Αν θέλουν πραγματικά οι ηγέτες της Ευρώπης μπορούν να βρουν λύση στο προσφυγικό», τόνισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπογράμμισε ότι «χειρότερη από την οικονομική είναι η χρεοκοπία της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης των αρχών της Ευρώπης».

Επιπρόσθετα, επισήμανε πως «Θα θέλαμε να τους παρακαλέσουμε, να ευχηθούμε αλλά και να απαιτήσουμε ώστε να δούνε αυτό το πρόβλημα που είναι πολύ μεγάλο και να μην το βάλουνε στις πλάτες ορισμένων μόνον ανθρώπων».

Ανέφερε, μάλιστα, ότι «Πρέπει, αφού είμαστε άνθρωποι και οι άνθρωποι που είναι κοντά μας είναι αδελφοί μας, όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Λύσεις υπάρχουν πολλές, αν θέλουμε. Φτάνει μόνο να το θέλουμε και εκεί είναι η ευχή μου και πιστεύω και η ευχή όλων μας, να βρεθεί κάποια λύσις».

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μοίρασε 1.500 μερίδες φαγητού και 1.500 κρουασάν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο κέντρο που έχει στηθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Γ. Μώραλης: Ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο

«Ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, καθώς και τον κ. Δήμτσα, διότι είναι η δεύτερη φορά που κατεβαίνει στο λιμάνι του Πειραιά μέσα σε μια εβδομάδα, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή», προκειμένου να προσφέρει γεύματα και να βοηθήσει μετανάστες και πρόσφυγες.»

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος υποδέχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών, που διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης συνόδευσε τον Αρχιεπίσκοπο στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και στη συνέχεια διένειμαν από κοινού 1.500 μερίδες φαγητού, που προσέφερε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης.

«Χίλιες πεντακόσιες μερίδες φαγητού διένειμε σήμερα η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής. Θέλω να διαβεβαιώσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ότι η «Αποστολή», όπως πράττει από την πρώτη στιγμή του προσφυγικού κατ’ εντολή του Αρχιεπισκόπου, βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν, σε όλη την Ελλάδα» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωνσταντίνος Δήμτσας.

nooz

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
ΕΕ: Tο 25% του πληθυσμού παρουσιάζει κάποια ψυχική διαταραχή
Γι’αυτό η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι ψυχικά άρρωστη

Όσιος Αμφιλόχιος του Ποτσάεφ

Close