Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπά στον Έβρο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, βρέθηκε στον Έβρο, τονίζοντας ότι σε αυτή την περιοχή «χτυπάει η καρδιά όλων των Ελλήνων».

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, εν μέσω σκηνικού έντασης με τους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Ο Ιερώνυμος ευχήθηκε καλή δύναμη στα στελέχη του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, που δρουν στην περιοχή για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.

Συνομιλώντας με τον διοικητή της ΧΙΙ μεραρχίας πεζικού Αλεξανδρούπολης, Άγγελο Χουδελούδη, ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε:

«Αισθάνομαι πολύ συγκίνηση σήμερα αλλά και υπερηφάνεια και ευχαριστώ τον Θεό που βρίσκομαι αυτή την ώρα σε αυτό τον χώρο. Είναι μια δύσκολη ώρα γι’ αυτή την περιοχή. Νομίζω ότι η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπά γι’ αυτόν τον τόπο και σας αγαπούμε πάρα πολύ. Ήρθαμε λοιπόν να δούμε τους αδελφούς εδώ να ανταλλάξουμε απόψεις και να πάρουμε κι εμείς κουράγιο. Είναι μια δύσκολη ώρα και για την περιοχή αυτή και για την εποχή μας διότι κι όταν βλέπει κανείς αυτούς τους ανθρώπους διωγμένους να προσπαθούν κάπου να καταλήξουν είναι αλήθεια ότι πονάνε και οι ψυχές τους και η ψυχή μας πονάει».

Ο Ιερώνυμος άφησε αιχμές κατά όσων χρησιμοποιούν «τους ανθρώπους σαν εργαλεία», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Αυτό είναι το επονείδιστο και ο προβληματισμός είναι ότι ο κόσμος ο πολιτισμένος που μιλάει συνέχεια για τα δικαιώματα βλέπει ότι οι άνθρωποι υποφέρουν αλλά δεν υποφέρουν από δικούς τους λόγους. Υποφέρουν από τις μεγάλες δυνάμεις που έχουν τα δικά τους προβλήματα και τις διάφορες επιδιώξεις».

«Αυτοί οι άνθρωποι τώρα χρησιμοποιούνται σαν εργαλεία γι’ αυτούς τους σκοπούς. Δεν είναι δυνατόν να υποχωρήσουμε. Γι’ αυτό είναι θαυμαστός αυτός ο τόπος. Ο στρατός μας, οι άνθρωποι εδώ της περιοχής, οι οποίοι όλοι σαν ένα σώμα εναντιωθήκαν», πρόσθεσε.

Ο αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για «ευθύνη της Ευρώπης».
«Αυτή την ευθύνη πρέπει να ζητήσουμε να την παραδεχτούν. Τα σύνορα εδώ δεν είναι ελληνικά, είναι ευρωπαϊκά. Δεν επιτρέπεται ούτε η σιωπή ούτε η ανέχεια η ευρωπαϊκή. Δεν θέλουμε χρήματα, δεν θέλουμε στήριξη. Θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτά που λέει το δίκαιο της Ευρώπης, αν θέλει να ζήσει και να προχωρήσει».
Από την πλευρά του, ο διοικητής Χουδελούδης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ενιαία γραμμή και ενιαίος τρόπος λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας, που συνεργάζονται νυχθημερόν.

«Όλοι μαζί και οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας μια γροθιά. Μας υποστηρίζει ο λαός από πίσω, με πρωτεργάτη την Εκκλησία πάντα», τόνισε.
Για τους μετανάστες, ο κ. Χουδελούδης τόνισε ότι «εμείς τους λέμε την αλήθεια, αυτοί έχουν παραπλανηθεί, δεν φταίνε».

Στη συνέχεια, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφτηκε τις Καστανιές όπου και έφτασε στο στρατιωτικό φυλάκιο 1.Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του κ. Ιερώνυμου είναι οι Καστανιές, στο βόρειο τμήμα του νομού. Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν οι μητροπολίτες Διδυμότειχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Kλειστές δομές για τους παράνομους μετανάστες: Nέες περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Δύο περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που θα είναι κοντά σε αεροδρόμια, μελετώνται για την κατασκευή κλειστών κέντρων, όπως είπε...

Close