Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Ο κ. Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος!», βίντεο

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρή γλώσση για τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων είπε «δυστυχώς, και ζητώ συγγνώμη γι” αυτή τη φράση, ο κ. Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος.

Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί, είναι ασυνεπής. Και το λέω αυτό σαν αρχιεπίσκοπος. Ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

Μια δήλωση που μεταδόθηκε από το trailer της εκπομπής και η οποία ανάγκασε τον υπ. Παιδείας να βγάλει ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι «Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον αρχιεπίσκοπο στον Άη Στράτη, να λέει ότι “δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει” και ότι “τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος”.

Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό… Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω. Δηλώνω υποστηρικτής των όσων είπε στον Άη Στράτη.

Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική».

 

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος μιλά για τις προσπάθειες διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους.

Σε δήλωση προέβη ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, με αφορμή τηλεοπτική συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, η οποία όμως δεν έχει ακόμα μεταδοθεί.

Οπως λέει  ο ίδιος ο υπουργός «μαθαίνει» τι θα πει ο Αρχιεπίσκοπος και μάλιστα σπεύδει να βγάλει και ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Φίλη:

«Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον αρχιεπίσκοπο στον Άη Στράτη, να λέει ότι “δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει” και ότι “τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος”. Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό… Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω. Δηλώνω υποστηρικτής των όσων είπε στον Άη Στράτη. Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική».

Στη συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος λέει για τον υπουργό Παιδείας: «Δυστυχώς, και ζητώ συγγνώμη γι” αυτή τη φράση, ο κ. Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί, είναι ασυνεπής. Και το λέω αυτό σαν αρχιεπίσκοπος. Ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του».

Δείτε το επίμαχο τρέιλερ που… ανάγκασε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη να εκδώσει ανακοίνωση προτού καν μεταδοθεί η εκπομπή με την πλήρη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου!

Χάρης Κονιδάρης: Ο υπουργός διακατέχεται από αντικληρηκαλιστικό πείσμα
Τη σπουδή του υπουργού Παιδείας να κάνει δηλώσεις για τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου , πριν καν αυτή μεταδοθεί, σχολίασε μιλώντας στο protothema.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του κ.Ιερωνύμου, κ.Χάρης Κονιδάρης.

Ειδικότερα, ο κ.Κονιδάρης σημείωσε ότι «ο κ.Φίλης υποπίπτει για μία ακόμη φορά σε έναν ακόμη πειρασμό και πάλι για επικοινωνιακούς λόγους. Είναι τέτοιο το αντικληρικαλιστικό πείσμα του, ώστε αυτός που, κατά δήλωσή του «δεν σκοπεύει να ακολουθήσει», σπεύδει να κάνει δήθεν συναινετικές δηλώσεις προτού καν ακούσει τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος».

Ο κ.Κονιδάρης καταλήγει στη δήλωσή του στο protothema.gr: « Δυστυχώς γι” αυτόν, έναν υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι υβριστικές και απρεπείς για την Εκκλησία και την προσφορά της στο Εθνος μας και στον λαό μας δηλώσεις του, είναι ακόμη νωπές».

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Δεν έμαθαν να προσεύχονται
Δεν έμαθαν να προσεύχονται

Οι πολλές συμβουλές και υποδείξεις κάνουν πολύ κακό

Close