Αρχιεπίσκοπος: ”Ο Γέροντας Ιωσήφ κατέστησε το Βατοπαίδι καύχημα για την Ορθοδοξία”

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 19 Απριλίου η παρουσίαση του τόμου «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009)» στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Την παρουσίαση του Τόμου πραγματοποίησε ο Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου και Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Βεροίας π. Χρυσόστομος Παπαδάκης.

Να αναφερθεί ότι η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Ν. Κωνσταντίνου έψαλε ύμνους προς τιμή του αειμνήστου Γέροντος.

Στην παρουσίαση παρέστησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Καθηγούμενος της Ι..Μ. Αγίας Παρασκευής Μαζίου, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Γέροντας Νικόδημος Αγιοπαυλίτης και ο συγγραφέας του τόμου Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ, στην προσωπικότητα και τα χαρίσματά του.

”Τον μακαριστό Γεροντα Ιωσήφ τον γνώρισα αρχικά από τον Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη. Υπήρξε άξιο πνευματικό τέκνο του Ιωσήφ του Ησυχαστού, και τον μιμήθηκε στον ησυχασμό, την ασκητικότητα, την ταπείνωση και απέκτησε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος.

Επίσης ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην σχέση του με τον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ, τονίζοντας ότι ο Γέροντας συγκαταλέγεται στην χορεία των Οσίων.

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: ”Ο Γέροντας παρέλαβε μια ερειπωμένη Μονή Βατοπαιδίου και την κατέστησε υπόδειγμα κοινοβίου και καύχημα για όλη την Ορθοδοξία, σε μία εποχή πνευματικής ξηρασίας”.

Αμέσως μετά μίλησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλη την πορεία του με τον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ.

”Ο Γέροντας μας δίδασκε καθημερινά με το παράδειγμά του, ενώ καθημερινά έκλαιγε για το πόσο μας αγαπά ο Θεός! Ουδέποτε κοινωνούσε χωρίς να είναι δακρυσμένος, κάτι που βλέπαμε και μας συγκλόνιζε” τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Λεμεσού.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γέροντας Νικόδημος Αγιοπαυλίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στη Μοναχική του ζωή στο Περιβόλι της Παναγίας.

Του Αιμίλιου Πολυγένη

πηγη

paroysiasi 1

paroysiasi 1

paroysiasi 1

paroysiasi 1

paroysiasi 1

paroysiasi 1

paroysiasi 1

paroysiasi 1

paroysiasi 1

paroysiasi 1

dokimanter 1

paroysiasi 12

paroysiasi 12

paroysiasi 14

paroysiasi 15

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Έλληνες στρατιωτικοί: Πώς ένα υπηρεσιακό κινητό «μπλοκάρει» την υπόθεσή τους

«Καθαρά» και με τη… βούλα των εργαστηρίων της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας είναι τα δύο κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται...

Close