Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

 Ι.Μ. Βεροίας: «Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε και τον θείο λόγο ενώ, στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν απονομές των αναμνηστικών,κατάθεση στεφάνων και ο καθιερωμένος μεγάλος χορός μπροστά απο τον Ιερό Ναό.

Το Συναπάντημα αποτελεί την ετήσια συνάντηση στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, των νέων ποντιακής καταγωγής από όλη την Ελλάδα και τη Διασπορά.Κάθε χρόνο και για ένα τετραήμερο, πολυπληθείς αντιπροσωπείες, διανυκτερεύουν στην Παναγία Σουμελά και συμμετέχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Στη συνάντηση αυτή, που έχει πλέον καταστεί θεσμός, η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με το Σωματείο και το Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» ετοιμάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Επιλέγουν κάθε χρονιά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για επίκαιρα κοινωνικά, πολιτιστικά και ιστορικά θέματα του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ δίδεται η ευκαιρία να γίνει η γνωριμία με καταξιωμένους επιστήμονες, συγγραφείς και καλλιτέχνες που συμβάλλουν στην τεκμηρίωση, καταγραφή της Παράδοσης».

       

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
100 χρόνια μετά, το Πολυδένδρι υποδέχτηκε την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Ιερού Ναού, την θαυματουργό εικόνα μετέφερε απ’ το προσκύνημα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ.Αγαθάγγελος Διευθυντής της...

Close