Αρχιμ.Παύλος Κίτσος για τη Μητρόπολη Φιλίππων

Στον απόηχο των δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο πλήθους σχολίων και άρθρων που συντείνουν στο να είναι ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου ο επόμενος Ποιμενάρχης της Εκκλησίας των Φιλίππων, ο ίδιος ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος εξέδωσε μία λιτή ανακοίνωση-δήλωση.Σε αυτή χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα ως «πρόωρα» και «ανοίκεια» και δηλώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, εμπιστοσύνη στην Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα κληθεί εν τέλει να αποφασίσει ποιος θα είναι ο διάδοχος του μακαριστού Μητροπολίτη Προκόπιου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του π. Παύλου.

Διαβάστε εδώ: Οι επικρατέστεροι για την μητρόπολη Φιλίππων
«Κατ’ αυτάς τας ημέρας κυκλοφορούν εις τα ηλεκτρονικά διαδυκτιακά μέσα προτάσεις περί πληρώσεως της έδρας της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, γεγονός το οποίον θεωρούμεν πρόωρον και ανοίκειον, καθότι το σκήνωμα του μακαριστού μας πατρός Μητροπολίτου Προκοπίου νωπόν κείται εν τω τάφω.

Φρονώ ότι η ποιμαίνουσα Εκκλησία μας καιρώ τω δέοντι και τη καθοδηγήσει του Αγίου Πνεύματος θα δώσει την ως Εκείνο κρίνει λύσιν».

Αρχιμ. Παύλος Κίτσος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Είμαι Έλληνας, Χριστιανός Ορθόδοξος και πατέρας… Και δεν ντρέπομαι καθόλου

Σε μια χώρα που βουλιάζει, το μόνο που τους απασχολεί είναι να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό, να γκρεμίσουν τους βασικούς...

Close