Αυτοί είναι οι Γκρίζοι Λύκοι της Τουρκίας στην Ευρώπη!

Η Τουρκία του Ερντογάν δραστηριοποιείται ενεργότατα στην Ευρώπη δημιουργώντας ως κάλυμμα διαφόρους συλλόγους και οργανώσεις. Σε αυτές “συναντώνται” το ΑΚΡ του Ερντογάν και οι γκρίζοι λύκοι του Μπαχτσελί. Αυτοί είναι οι πληροφοριοδότες της ΜΙΤ, προκειμένου αυτή να διεξάγει επιχειρήσεις στην Ευρώπη.

Οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας, που προκλήθηκαν από τον σχεδιασμό της γαλλικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του «ισλαμιστικού αυτονομισμού», διαρρέουν στην Αυστρία και τη Γερμανία, καθώς οι τουρκικές ισλαμιστικές και εθνικιστικές ομάδες στην Ευρώπη, που κινητοποιήθηκαν από την Άγκυρα, υπόκεινται σε αυστηρότερο έλεγχο.

Οι Τούρκοι στη Γαλλία πραγματοποίησαν εθνικιστικές διαδηλώσεις με φόντο συγκρούσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν, στενού συμμάχου της Τουρκίας και της Αρμενίας.

Οι εντάσεις εξαπλώθηκαν μετά από τραυματισμό πολλών Τούρκων ύστερα από σύγκρουσή τους με διαδηλωτές από την αρμενική κοινότητα της Γαλλίας κοντά στη Βιέννη.

Απόρρητο: roula_manika

Τουρκική διαδήλωση στην περιοχή Decines της Λυών – γνωστή ως «Μικρή Αρμενία» – ανησύχησε περαιτέρω την κυβέρνηση καθώς οι συμμετέχοντες εκτόξευσαν προσβολές και απειλές εναντίον Αρμενίων.

Στις 4 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin ανακοίνωσε την απαγόρευση του κινήματος των Γκρίζων Λύκων, το οποίο είπε ότι είχε εμπλακεί σε πράξεις επίθεσης εναντίον Κούρδων και Αρμενίων, ενώ βανδάλισαν μνημείο γενοκτονίας των Αρμενίων στο Decines, με γκράφιτι γράφοντας «Gray Wolves» και «RTE» – τα αρχικά του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΟ Θεός αγαπάει το… Χαϊβάνι!

Η Άγκυρα απάντησε λέγοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοια κίνηση που ονομάζεται Gray Wolves» και δεσμεύτηκε να απαντήσει «με τον ισχυρότερο τρόπο».

Πράγματι, δεν υπάρχει κανένας οργανισμός που να είναι επίσημα εγγεγραμμένος ως Γκρίζοι Λύκοι, ωστόσο αυτό δεν αποκλείει δικαστική προσφυγή εναντίον των Γκρίζων Λύκων, βάσει συμβόλων και σημείων.

Ο Γάλλος ΥΠΕΣ παραδέχτηκε ότι οι Γκρίζοι Λύκοι δεν ήταν μια επίσημη ένωση, αλλά ότι Τούρκοι που ζούν στη Γαλλία δημιούργησαν ομάδες που συναντώνται τακτικά, συνδέονται μεταξύ τους και ενεργούν ως οργανωμένο σώμα.

Στην Τουρκία, οι Γκρίζοι Λύκοι είναι οργανωμένοι ως κλάδοι νεολαίας του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων (MHP), που ονομάζεται Ιδεαλιστές εστίες.

Το MHP υπήρξε ένθερμος πολιτικός σύμμαχος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν τα τελευταία χρόνια.

Ο Μεχμέτ Αλί Άγκκα, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β ‘το 1981, είναι ίσως ο πιο διαβόητος των Γκριζων Λύκων διεθνώς.

Το κίνημα έχει διάφορες “βιτρίνες” στην Ευρώπη, όπως ο σύλλογος με την ονομασία “Ομοσπονδία Τουρκικών Συλλόγων Δημοκρατικών Ιδεαλιστών” στη Γαλλία.

Τα μέλη του δραστηριοποιούνται κυρίως στη Λυών, τη Ντιζόν, το Στρασβούργο και τη Γκρενόμπλ, ενώ έχουν επίσης ένα τζαμί.

Μετά τη γαλλική απαγόρευση, ο Σεβίμ Ντάγκντελεν – μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου του Αριστερού Κόμματος – κάλεσε στην απαγόρευση ενός παρόμοιου συλλόγου στη Γερμανία που συγκεντρώνει περίπου 170 ενώσεις.

Η Ντάγκντελεν, κόρη Κούρδων μεταναστών από την Τουρκία, χαρακτήρισε την ομάδα ως «εχθρό του συντάγματος» που στοχεύει Κούρδους, Αρμένιους, Αλεβίτες, Έλληνες και Εβραίους.

Ο βουλευτής του Πράσινου Κόμματος Cem Ozdemir, επίσης τουρκικής καταγωγής, είπε ότι το κόμμα του, επίσης, θα πιέσει για μια τέτοια απαγόρευση.

Οι Γκρίζοι Λύκοι υπόκεινται σε αυξανόμενο έλεγχο στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Εκπαίδευσης σημείωσε το 2017 ότι είχε ξεπεράσει τους νεοναζί ως μεγαλύτερη ακροδεξιά ομάδα στη χώρα.

Σε μια έκθεση του Γραφείου Προστασίας του Συντάγματος του 2019, η Ένωση των Τουρκο-Ισλαμικών Πολιτιστικών Συλλόγων στην Ευρώπη – που ιδρύθηκε από μέλη του MHP – καταγράφεται ως σύλλογος για “εξτρεμιστικές προσπάθειες αλλοδαπών που αποτελούν απειλή για την ασφάλεια”.

Οι ευρωπαϊκές ανησυχίες για τις τουρκικές ομάδες έχουν αυξηθεί όχι μόνο επειδή λειτουργούν ως όπλα επιρροής της Άγκυρας, αλλά και λόγω των φερόμενων δεσμών τους με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι δραστηριότητες της ΜΙΤ στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, η οποία πυροδότησε μια φυγή αιτούντων άσυλο στη Γερμανία και σε άλλες χώρες.

Οι Τούρκοι υπερεθνικιστές στη Γερμανία πλησίασαν πιο κοντά στο AKP κατά τη διαδικασία, σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση.

Το 2018, οι γερμανικές αρχές ανέφεραν ότι οργανώσεις όπως η Τουρκική-Ισλαμική Ένωση Θρησκευτικών Υποθέσεων (DITIB) – υποκατάστημα του οργανισμού θρησκευτικών υποθέσεων της τουρκικής κυβέρνησης, Diyanet – χρησιμοποιούνταν για δραστηριότητες πληροφοριών.

Στα πρώτα του χρόνια στην εξουσία, το AKP είχε μικρή επιρροή στους Τούρκους υπερεθνικιστές στην Ευρώπη, ενώ συγκέντρωσε υποστήριξη μέσω τζαμιών που ελέγχονται από το DITIB και του θρησκευτικού-πολιτικού κινήματος National Vision, από το οποίο ξεκίνησε από το ίδιο το AKP.

Τα πράγματα άλλαξαν αφού το AKP ένωσε τις δυνάμεις του με το MHP, σε μια εθνικιστική πλατφόρμα εχθρική προς τους Κούρδους.

Αυτό γεννήθηκε ένα νέο, υπερεθνικιστικό και υπέρ-Ερντογάν μείγμα μεταξύ των Τούρκων μεταναστών στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, το AKP καλλιέργησε στενότερους δεσμούς με τουρκικές ενώσεις στην Ευρώπη.

Πολλές από αυτές τις ενώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Ισότητας και Ειρήνης (COJEP) στη Γαλλία, έγιναν οι «εκπρόσωποι» του AKP στην Ευρώπη, μια αποστολή που περιλαμβάνει την αντιμετώπιση των Κούρδων που συμπαθούν το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), την ένοπλη οργάνωση που έχει πολεμήσει την Άγκυρα για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, καθώς και τους αριστερούς Τούρκους.

Για να αυξήσει περαιτέρω την επιρροή του, το AKP ενθάρρυνε τους Τούρκους να δημιουργήσουν πολιτικά κόμματα όπως το Κόμμα Ισότητας και Δικαιοσύνης (PEJ) στη Γαλλία.

Εν μέσω εντάσεων με την Ευρώπη, ο Ερντογάν σήμαινε ότι δεν θα αποφεύγει να μετατρέψει αυτές τις ομάδες σε εργαλεία εκφοβισμού.

p.f

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Διευκρινίσεις Ιεράς Συνόδου για όσους πεθαίνουν από κορωνοϊό

Εγκύκλιο σημείωμα προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Close