Αυτός είναι ο λόγος που ορισμένοι είναι αριστερόχειρες

 

Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι οι διαφορές στη γονιδιακή δραστηριότητα του δεξιού και του αριστερού ημισφαιρίου μπορεί να ευθύνονται για το αν ένας άνθρωπος είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας.

Την χρονιά που πέρασε όμως, ερευνητές από το Ruhr-Universitat Bochum, ανέλυσαν το γονιδιακό περιεχόμενο του νωτιαίου μυελού από την όγδοη έως την δωδέκατη εβδομάδα της κύησης, αλλά και υπερηχογραφήματα, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ικανότητα να χρησιμοποιούμε το δεξί ή το αριστερό χέρι οφείλεται σε αυτά τα γονίδια.

Οι κινήσεις του βραχίονα και του χεριού ξεκινούν μέσω ενός σήματος που στέλνει ο κινητικός φλοιός του εγκεφάλου στον νωτιαίο μυελό. Ο κινητικός φλοιός, ωστόσο, δεν συνδέεται με την σπονδυλική στήλη, άρα οι πρόδρομοι της επιλογής ενός χεριού υπάρχουν πριν δημιουργηθούν αυτές οι συνδέσεις. Για αυτό το λόγο οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σπονδυλική μας στήλη είναι τελικά αυτή που αποφασίζει αν είμαστε δεξιόχειρες ή αριστερόχειρες.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2017 στο επιστημονικό περιοδικό eLife.

pentapostagma.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ακόμα πιο ισχυροί σεισμοί το 2018 – Οι επιστήμονες προειδοποιούν

Ακόμα περισσότερους και πιο ισχυρούς σεισμούς θα φέρει, σύμφωνα με προβλέψεις των επιστομόνων, το 2018. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει...

Close