“Αφιερωμένο στους αρνητές του COVID-19″από ‘εναν ιερέα που πέθανε από κορονοιό

-Ο πρωτοπρεσβύτερος Ντμίτρι Γκότοβκιν ήταν ιερέας του καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας στο χωριό Ρόβενκι της Περιφέρειας Μπέλγκοροντ. Στις 7 Νοεμβρίου, πέθανε από επιπλοκές από τον κορονοϊό. Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση του ιερέα στη σελίδα του στο Facebook πραγματική “γροθιά στο στομάχι” .

Διαβάστε όσα έγραψε:

“Έχουν περάσει έξι μήνες από τότε που η χώρα μας άρχισε να εισάγει μαζικά προληπτικά μέτρα για την πρόληψη της μαζικής εξάπλωσης της λοίμωξης από κορονοϊό. Καθόμασταν στο σπίτι, φορούσαμε μάσκες, πλέναμε τα χέρια μας, προσπαθώντας να περιορίσουμε την επαφή με άλλους ανθρώπους. Πολλοί υποψιάζονται μια άλλη παγκόσμια συνωμοσία, καταριούνται τις αρχές. Υπάρχουν επίσης μερικοί Χριστιανοί που κατηγορούν τη δική τους Εκκλησία ότι προδίδει την πίστη, καθώς στις εκκλησίες άρχισαν να λαμβάνονται μέτρα, καλούνταν να φορούν μάσκες.

Και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ειλικρινά δεν πιστεύουν ότι υπάρχει μια ιογενής λοίμωξη όπως το Covid-19, ή που πιστεύουν ότι αυτή είναι μια κοινή γρίπη και δεν ενέχει μεγάλο κίνδυνο.

Ωστόσο, αναλύω τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής μου. Έχουμε περάσει από πολλές ιογενείς πληγές, κάθε χρόνο μας τρομάζουν με ένα νέο στέλεχος της γρίπης. Αλλά δεν θυμάμαι ότι τόσοι πολλοί από τους γνωστούς μου υπέφεραν από τουλάχιστον μία απλή γρίπη. Μπορώ να φέρω τουλάχιστον δύο ντουζίνες άτομα στο νου μου που, αυτούς τους έξι μήνες, είτε υπέστησαν τον ιό και σοβαρή πνευμονία, είτε δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες και οδηγήθηκαν στην αιωνιότητα. Και αυτοί είναι άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών και με διαφορετικές γενικές συνθήκες υγείας. Είμαι σιωπηλός για όσους έχουν νοσήσει ήπια.. θα υπάρχουν ακόμη περισσότεροι από αυτούς. Και αυτός είναι μόνο ο κύκλος των γνωστών μου …

Γι ‘αυτό είμαι πολύ λυπημένος που βλέπω πώς μερικοί άνθρωποι αρνούνται ανοιχτά τον κίνδυνο, γελούν με αυτούς που είναι άρρωστοι (λένε, είστε ανόητοι, έχετε τη συνήθη γρίπη και επιτρέπετε στον εαυτό σας να ξεγελαστεί), ακόμη και με τους νεκρούς. Την προηγούμενη μέρα, για παράδειγμα, στη σελίδα μου στο ΟΚ, κάτω από την καταχώρηση σχετικά με την ταφή ενός ιερέα που πέθανε από τις συνέπειες του covid, μια έντονα «πιστή» κυρία άφησε το ακόλουθο σχόλιο: “Κουραστήκαμε! Προδότες στην Εκκλησία”. Πιθανώς, αυτό το άτομο και τα αγαπημένα του πρόσωπα δεν αντιμετώπισαν αυτή τη μόλυνση και ευχαριστώ τον Θεό. Αλλά οι άνθρωποι αρρωσταίνουν, παίρνουν σοβαρές επιπλοκές, ανεπάρκεια των πνευμόνων και πεθαίνουν. Πολύ πιο συχνά από ό, τι από την «κανονική γρίπη». Και είναι τρομακτικό. Ανεξάρτητα από τη δυσπιστία σας, φίλοι.

Πρωτοπρεσβύτερος Ντμίτρι Γκότοβκιν”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.Αναστάσιος, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

«Το να συμμετέχει κανείς στον κοινό πόνο είναι το δώρο Θεού»

Close