Αόρατο από τα τουρκικά ραντάρ το υποβρύχιο ”Παπανικολής

Από το άνοιγμα των Βαρωσίων στην Κύπρο, μέχρι τη νέα προκλητική NAVTEX, η Τουρκία δείχνει πως παρά τους όποιους ελιγμούς, σκοπός της δεν είναι ο διάλογος αλλά η επιβολή των απόψεών της στην ανατολική Μεσόγειο.

Αόρατο από τα τουρκικά ραντάρ το υποβρύχιο «Παπανικολής»

Σύμφωνα με την Καθημερινή, υπάρχουν ευχάριστα συμπεράσματα, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το υποβρύχιο τύπου 214 «Παπανικολής» του Πολεμικού Ναυτικού κατόρθωσε να παραμείνει για 34 συνεχόμενες ημέρες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, εκτελώντας στο ακέραιο την αποστολή του.

Η δράση του «Παπανικολή» σε συνεργασία με τα υπόλοιπα υποβρύχια του Στόλου και τη βοήθεια ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου πρακτικά έγειραν καθοριστικά την πλάστιγγα υπέρ της Ελλάδας στο Αιγαίο Πέλαγος.

Ο Στόλος κατάφερε επίσης να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του με τέτοιο τρόπο, ώστε να διαχωρίσει την Αν. Μεσόγειο από το Αιγαίο Πέλαγος, καθώς εκμεταλλεύτηκε τη γεωγραφία (γραμμή Ανατολική Κρήτη – Κάσος – Κάρπαθος – Ρόδος. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης οι Τούρκοι πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να μεταφέρουν δυνάμεις από το ένα θέατρο επιχειρήσεων στο άλλο.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Aποφάσεις Βαρθολομαίου και Ελπιδοφόρου : Καζάνι που βράζει η Ομογένεια

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία εκφράζουν εκκλησιαστικοί αναλυτές

Close