Α. Μεσόγειο: Μεγάλη ναυτική συγκέντρωση στα παράλια – Σε ετοιμότητα και η μονάδα SAT

Tραβάει το σχοινί η Αγκυρα και προκαλεί σε όλα τα επίπεδα. Τα τελευταία 24ωρα υπάρχει έντονη κινητικότητα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Μπορεί οι Τούρκοι να πετάνε πυροτεχνήματα και να προκαλούν κάποιες φορές στα λόγια, όμως οι τελευταίες κινήσεις δείχνουν ότι ένα θερμό επεισόδιο δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί.
Μια σειρά φωτογραφιών δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Instagram το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας από άσκηση που πραγματοποίησαν κομάντος SAT στη Μεσόγειο, προκειμένου ‘να δώσει το δικό του μήνυμα’ στα πολεμικά πλοία που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να ‘καλύψουν’ τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την εξόρυξη του φυσικού αερίου της ‘νότιας Κύπρου’, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία επικαλείται το sigmalive.
Την ώρα που η ‘διοίκηση της νότιας Κύπρου’, όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία, με τη συνδρομή μεγάλων εταιρειών, όπως η EXXON Mobil, Total, Shell, Eni, Noble Energy, Kogas ετοιμάζεται να ξεκινήσει γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου προκειμένου να δημιουργήσει τετελεσμένα στη Μεσόγειο, μία αρμάδα πολεμικών πλοίων από τις χώρες προέλευσης όλων αυτών των εταιρειών έχει συνταχθεί παράλληλα στα ανοιχτά της Συρίας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι ΗΠΑ έχουν στείλει δυο πολεμικά πλοία που φέρουν πυραύλους Tomahawk, ενώ η Αγγλία στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο ένα υποβρύχιο με πυρηνικές κεφαλές και η Γαλλία δεν λέει να μετακινήσει τις φρεγάτες της από την περιοχή.
Ως απάντηση επομένως στην έντονη πολεμική κινητικότητα που παρατηρείται στην ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία έχει στείλει κι αυτή με τη σειρά της πολεμικά πλοία στην περιοχή, τα οποία περιπολούν αλλά και πραγματοποιούν ασκήσεις ετοιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό, επίλεκτες ομάδες κομάντος SAT πραγματοποίησαν πρόσφατα άσκηση κάνοντας κατάβαση από ελικόπτερο SEAHAWK πάνω στο τουρκικό πλοίο μεταφοράς καυσίμων και πολεμοφοδίων TCG Akar, που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο και φωτογραφίες της οποίας το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας δημοσίευσε στο Instragram με τίτλο «Χαιρετισμούς από τους βατραχανθρώπους». «Το μήνυμα που ήθελε η άσκηση αυτή να περάσει ήταν σαφές», αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Παράλληλα, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού δημοσίευσε και φωτογραφίες από φρεγάτες, κορβέτες και υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού που πλέουν στην Φότσα, απέναντι από τη Μυτιλήνη, για να θυμίσει –όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα τουρκικά ΜΜΕ- ότι ανά πάσα στιγμή, αν δοθεί εντολή, μπορούν να μετακινηθούν προς όποια άλλη περιοχή υπάρξει ανάγκη.
δείτε εικόνες εδώ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μητροπολίτης Ιλαρίωνας : Κρυφοί διώκτες του Χριστιανισμού οι Ευρωπαίοι
Τα επόμενα βήματα της Μόσχας μετά την διακοπή μνημόνευσης του Βαρθολομαίου-Τι ειπε ο Ιλαρίων για το Άγιο Όρος

Σεισμό έχει προκαλέσει στην παγκόσμια Ορθοδοξία η απόφαση της Μόσχας να διακόψει την κοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Close