Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος συλλειτούργησαν στην Μητρόπολη Αθηνών

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η Πατριαρχική-Αρχιεπισκοπική και Συνοδική Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών για την μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συλλειτουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

«Οφείλουμε, ιδιαιτέρως φέτος που στην Πατρίδα μας εορτάζουμε τα 200 έτη από την Εθνική Παλιγγενεσία μας, να υπογραμμίσουμε τη συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη διατήρηση της πίστης κα της ταυτότητας των υπόδουλων Ρωμιών. Και οι Πανέλληνες είμεθα ευγνώμονες προς το Πατριαρχείο μας γι’ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας προσφέροντας στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως αναμνηστικό δώρο ένα Ευαγγέλιο.

Στην αντιφώνηση του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και την Εκκλησία της Ελλάδος κι εξέφρασε την χαρά του για την πρόσκληση. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ενότητα των δυο εκκλησιών, ακόμη και αν υπήρξαν ορισμένες δυσκολίες, ενώ από την πλευρά του προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως δώρο εγκόλπια.

Απο χθές στην Αθήνα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Υπενθυμίζεται πως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στην Αθήνα από χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του.

Χθες το απόγευμα συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο στο κτήριο της Αρχιεπισκοπής.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν στην Αθήνα οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, οι Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, Τριτεύων κ. Καλλίνικος, ο Άρχων Διδάσκαλος του Γένους κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Ομοτ. Καθηγητής Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου, ο κ. Νικόλαος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ο κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλλης, Πατριαρχικός υπάλληλος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Απόστολος και Ευαγγέλιο, Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017
Ευαγγέλιο της Κυριακής – Εισόδια της Θεοτόκου

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Ι/ 38 – 42  Εγένετο δέ εν τώ πορεύεσθαι

Close