Βαρύ και ασήκωτο το πακέτο φόρων που μας έρχεται μέσα στο κατακαλόκαιρο

Βαρύ θα είναι το πακέτο των έμμεσων φόρων που προβλέπονται στο draft του μνημονίου και τους οποίους καλείται να ψηφίσει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει έσοδα 1% του ΑΕΠ και να συμπληρώσει το συνολικό πακέτο μέτρων ύψους 5,4 δις. ευρώ που θα κρίνει την αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος.

Τα φορολογικά μέτρα είναι άμεσης εφαρμογής και θα ξεκινήσουν να ισχύουν στην πλειονότητά τους από την 1η Ιουνίου. Μεταξύ άλλων αυξάνονται οι φόροι στα καύσιμα, τον καφέ, την μπύρα, στα τσιγάρα, το Internet, την συνδρομητική τηλεόραση, στα ξενοδοχεία (από το 2017), αλλά και στις επενδυτικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα στο draft του μνημονίου προβλέπεται:

*Αναδιάρθρωση των συντελεστών φορολογίας αυτοκινήτων. Κατάργηση των φόρων πολυτελείας από 1ης Ιουνίου 2016 και αλλαγή στις εκπτώσεις εταιρικών αυτοκινήτων από το φόρο εισοδήματος του 2016.

*Αναπροσαρμογή Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα και συγκεκριμένα σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, υγραέριο, κηροζίνη, και φυσικό αέριο. (1η Ιουνίου 2016 2016)

*Αύξηση των συντελεστών ειδικού φόρου κατανάλωσης για την μπύρα και την κατάργηση της εξαίρεσης του 50% για τους φόρους κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά για τα Δωδεκάνησα (Ιούνιος 2016)

* αύξηση των φόρων κατανάλωσης για τα τσιγάρα και τον καπνό (1η Ιουνίου 2016)

* καθιέρωση νέων φόρων κατανάλωσης για τα καφέ και ηλεκτρονικά τσιγάρα (1η Ιανουαρίου 2017)

* εισαγωγή φόρου πληρότητας σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια άνω των δύο αστέρων (1η Ιανουαρίου του 2017)

* Αύξηση του φόρου επί των ακαθάριστων εσόδων στα τυχερά παιχνίδια μια μόνιμη αύξηση του ακαθάριστου φορολογικά έσοδα τυχερών παιχνιδιών στο 35% για να αντικαταστήσει την εισφορά των 5 σεντς ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ .

*Επιβολή φόρου 5% στο internet (broadband) και 10% στη συνδρομητική τηλεόραση από τον Ιούλιο του 2016.

*Αύξηση φόρου στα επενδυτικά οχήματα , τα κεφάλαια δηλαδή ΟΣΕΚΑ, Real Estate Εταιρειών Επενδύσεων και Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου Real Estate κ.α, από τον Ιούλιο του 2016.

*Αύξηση φορολογικής βάσης με αναπροσαρμογή των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ για να καλυφθούν οι απώλειες από τη μείωση των τιμών των αντικειμενικών αξιών.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία για τη συμπεριφορά της Τουρκίας
Ποιο είναι κοινό μυστικό στην Τουρκία

Μια Τουρκάλα συγγραφέας-δημοσιογράφος, η Yasemin Güç, σε ένα πραγματικά συγκλονιστικό άρθρο της σε μια περιφερειακή τουρκική εφημερίδα, την Expres, ομολογεί...

Close