Βοήθεια από την Κύπρο ζήτησε ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Τη συνδρομή της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Ν Αναστασιάδη o Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιωάννης, σε συνάντησή τους στη Βηρυτό στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στο Λίβανο.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας, ζήτησε από τον κ. Αναστασιάδη να μεσολαβήσει στην Ε.Ε. για να δοθεί βοήθεια και προστασία στους χριστιανικούς πληθυσμούς στην περιοχή, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους και σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Ζήτησε επίσης τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κύπρου, στο θέμα που αφορά τον εντοπισμό των δύο επισκόπων του Πατριαρχείου Αντιοχείας, των οποίων η τύχη αγνοείται.

Από την πλευρά του, οκ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς το Πατριαρχείο.

Διαβάστε εδώ: Πρόεδρος Αιγύπτου: “Απομονώστε και την Τουρκία όπως το Κατάρ”
Ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε την Τρίτη 13 Ιουνίου με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάτ Χαρίρι, με θέματα συζήτησης το Κυπριακό, την ενέργεια και τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Λιβάνου. Νωρίτερα συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Βουλής του Λιβάνου Ναμπίχ Μπέρι, με τον οποίο συζήτησε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λιβάνου.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι διανοίγονται νέοι δρόμοι με την τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι κοινές προκλήσεις.

Το πρωί της Τρίτης είχε συνάντηση με τον Μεγάλο Μουφτή του Λιβάνου και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Μαρτύρων.

vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Kαι είπε ο Θεός στον Άγγελό Του…(Διαβάστε το!)

Πολύ καλά λοιπόν. Πήγαινε στον ωκεανό, στο πιο βαθύ σημείο του. Εκεί θα δεις μία πέτρα.

Close