Βορίδης: “Μιλάνε για την εκκλησία αλλά δεν είδα ανησυχία για τον συγχρωτισμό στις πορείες”

Αναφορικά με τις εκκλησίες και τη δήλωση της Ιεράς Συνόδου για αδυναμία ελέγχου των πιστών που μπαίνουν στους ναούς, όπου και ζητούνται πιστοποιητικά ή rapid test, ο κ. Βορίδης είπε ότι οι έλεγχοι μπορούν να γίνουν από όργανα της Πολιτείας. “Δεν μπορεί να είναι σε όλους, είναι δειγματοληπτικοί”.

Αγιορείτες μοναχοί: «Ο Θεός κατευθύνει τους επιστήμονες να μας προστατεύουν»

Αγιορείτες μοναχοί: «Ο Θεός κατευθύνει τους επιστήμονες να μας προστατεύουν»

Ωστόσο, έκανε λόγο και για “ιδεολογική βάση” στις συζητήσεις που έχουν προκύψει για τους ελέγχους στις εκκλησίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν είδα τέτοια ανησυχία για άλλους χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως οι πορείες. Έχουμε βάλει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τις εκκλησίες. Μπορώ να πω ότι αυτό μπορεί να έχει και χαρακτήρα ιδεολογικών προκαταλήψεων”.

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι “τηρείται η αρχή της αναλογικότητας, που λέει ότι αν υπάρχει ηπιότερο μέτρο, ακολουθείται το ηπιότερο μέτρο», αναφέροντας ότι εγείρεται και ζήτημα ανθρώπινων δικαιωμάτων, λέγοντας ενδεικτικά «τι θα κάνουμε; Θα βάζουμε τον άλλον με το ζόρι στο κρεβάτι, θα του τραβάμε το χέρι και θα του κάνουμε το εμβόλιο; Η υποχρεωτικότητα θα πρέπει να συνοδεύεται από κάποιου είδους κύρωση”.

“Το δίλλημα δεν είναι υγεία ή οικονομία, τα μέτρα πρέπει να αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών και το θέμα είναι αν δουλεύουν τα μέτρα”, πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

Για τους ανεμβολίαστους πολίτες, ανέφερε ότι “υπάρχει μια κατηγορία τελείως γραφικών και παράλογων απόψεων που λέει “θα γίνουμε σαύρες, θα μας βάλουν τσιπάκια” κτλ και υπάρχει και μια κατηγορία που κάνει μια επιχειρηματολογία και μια στάθμιση, η οποία όμως είναι εσφαλμένη, ότι “εγώ είμαι σε καλή κατάσταση, δεν θα νοσήσω τόσο βαριά” κτλ.”.

Τέλος, για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, στα “βήματα” κι άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ο κ. Βορίδης φάνηκε σύμφωνος σε όσα έχουν υποστηρίξει μέχρι στιγμής κι άλλα κυβερνητικά στελέχη, λέγοντας ότι “εμείς ως κυβέρνηση δεν συζητάμε το lockdown, το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό. Εγώ έχω αποκλείσει το lockdown για πρακτικούς και ηθικούς λόγους, για λόγους αρχής, για λόγους δικαιωμάτων, για λόγους κατανομής του βάρους”.

Μάλιστα, για την Γερμανία ανέφερε ότι “βρέθηκε στην ανάγκη να αγοράζει κλίνες ΜΕΘ από γειτονικές χώρες, επειδή δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της. Είναι κακό παράδειγμα διαχείρισης της πανδημίας η Γερμανία”.

p.f

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Αγιορείτες μοναχοί: «Ο Θεός κατευθύνει τους επιστήμονες να μας προστατεύουν»

Σε ένα από τα επιβλητικά μοναστήρια του Αγίου Όρους

Close