Βράβευση της Αθήνας στα «Οσκαρ των Μουσείων

Παρά την οικονομική κρίση, η Αθήνα κατάφερε να υποστηρίξει τον πολιτισμό και τον τουρισμό.


Tο βραβείο της πόλης με την ισχυρότερη δυναμική πολιτιστικού προορισμού για το 2017 (Emerging Cultural City of the Year) έλαβε η Αθήνα χθες. Η πόλη βραβεύτηκε στο Λονδίνο από τον διεθνή οργανισμό Leading Culture Destinations Awards, τα «Oσκαρ των Μουσείων» όπως ονομάζονται, με το σκεπτικό ότι παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η ελληνική πρωτεύουσα κατάφερε να υποστηρίξει τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Μαζί με τη συν-φιλοξενία της documenta 14, της μεγαλύτερης εικαστικής διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης καθώς και τα εγκαίνια και τις δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Αθήνα αναδεικνύεται σε ελκυστικό και πολιτιστικό προορισμό.

Το βραβείο παρέλαβε χθες σε επίσημη εκδήλωση στο Λονδίνο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Η πόλη μας είναι ελκυστική, ασφαλής, ανοικτή στην πρωτοπορία, έτοιμη να αναλάβει και νέες, μεγάλες διοργανώσεις – όπως η documenta 14. Aλλωστε, έχουμε μπροστά μας την Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου από τον Απρίλιο του 2018 και για ένα χρόνο, μια μεγάλη διάκριση από την UNESCO» τόνισε.

O θεσμός των Leading Culture Destinations Awards θεσμοθετήθηκε το 2014 και από τότε έχουν βραβευτεί μουσεία, όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη, το Ερμιτάζ και το Μουσείο Γκουγκενχάιμ στο Μπιλμπάο, εκθέσεις και πόλεις.

Για τον τίτλο που κατέκτησε φέτος η Αθήνα είχαν προταθεί επίσης η Βενετία, το Oσλο, το Λος Aντζελες και το Κεμπέκ.

Ανάμεσα στους φετινούς βραβευμένους συγκαταλέγονται το Design Museum στο Λονδίνο ως ο κορυφαίος παγκόσμιος πολιτιστικός προορισμός, η έκθεση της Yayoi Kusama (Γιαγιόι Κουσάμα) στο Μουσείο Χίρσχορν της Ουάσιγκτον ως η Καλύτερη Εκθεση της Χρονιάς και το Βρετανικό Μουσείο για την πιο ενδιαφέρουσα ψηφιακή εμπειρία σε μουσειακό χώρο.

Έντυπη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Δείτε τι έβγαλαν οι γιατροί στο «Παίδων» από το στομάχι μιας 8χρονης (βίντεο)

το κομμάτι ολόκληρο αν δεν έβγαινε, το παιδάκι αυτό θα είχε χάσει τη ζωή του. Μπορεί να είναι λίγο σοκαριστική...

Close