«Βόμβα» από τη γιατρό της υπόθεσης Φλώρου: «Πλαστογραφήθηκε η υπογραφή μου!»

Νέα ανατροπή στην υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, καθώς η γιατρός που φέρεται να υπέγραψε την επίμαχη γνωμάτευση καταγγέλλει πως η υπογραφή της πλαστογραφήθηκε.
Η Καλλιρρόη Λάμπρου, η οποία φέρεται να υπογράφει σχετική γνωμάτευση μετά από εξέταση στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» αναφέρει σε δήλωση της επίσης ότι ουδέποτε έχει συναντήσει τον κ. Φλώρο.
Σε αποκλειστική της δήλωση στο Νews 24/7 αναφέρει: «Σας γράφω από το εξωτερικό οπού έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα.
Κατά την τριετή μου παραμονή ως Πανεπιστημιακή υπότροφος στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου.
Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλάστη και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο, τον οποίο και δεν γνωρίζω.
Έχει θίγει η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια”.
Με εκτίμηση
Καλλιρρόη Λάμπρου».
Εφεση κατά της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου
Νωρίτερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε παραγγελία για να μελετηθεί το ενδεχόμενο έφεσης σε βάρος του βουλεύματος, με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου.
Ας σημειωθεί ότι η έφεση ασκείται κατά του βουλεύματος που άνοιξε την πόρτα των φυλακών στον 39χρονο Αριστείδη Φλώρο, με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, έπειτα από περίπου 36 μήνες στη φυλακή, παρότι είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξης για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο της Energa-Hellas Power, ύψους 256 εκατ. ευρώ.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός χαρακτηρίζει το βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό», στηριζόμενος στις γνωματεύσεις που δόθηκαν για τα ποσοστά αναπηρίας του κρατουμένου.
Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας Εφετών Χαλκίδας, ο οποίος εδώ και ημέρες ερευνούσε το ενδεχόμενο άσκησης εφέσεως, άσκησε τελικά το δικαίωμά του.
Στην παραγγελία του, ο ανώτερός του εισαγγελικός λειτουργός, κ. Βουρλιώτης, ανέφερε: «Το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας, στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας, αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».
Επιπλέον ο εισαγγελέας αναφέρει στην παραγγελία του ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού του συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενώ δεν φαινεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.
Την ίδια ώρα, το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας ενημερωτικό site που διάκειται φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε τον δρόμο για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, η οποία ήδη έχει ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την αποφυλάκιση, μελετώντας εάν έχουν διαπραχθεί κακουργήματα, όπως δωροδοκία -ενεργητική και παθητική- καθώς και χρήση ψευδούς βεβαίωσης.
Σύμφωνα με το έγγραφο της διοικήτριας του νοσοκομείου, Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, η γνωμάτευση για τον Φλώρο φέρει «ανυπόστατη» σφραγίδα. Και αυτό γιατί η γιατρός που έβαλε την υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον «Ευαγγελισμό», ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα σημειώνεται πως δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «Εργαστηρίου Μελέτης Ύπνου» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.
H άσκηση της Έφεσης δεν σηματοδοτεί αλλαγές στην ποινική μεταχείριση του Αριστείδη φλώρου όσον αφορά στην εκτέλεση της ποινής του, με δύο λόγια δεν επιστρέφει αυτομάτως στις φυλακές, γεγονός που θα γίνει μόνο εάν η έφεση γίνει δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας.
Για πλαστό έγγραφο έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό:
«Έγινε έλεγχος για τις γνωματεύσεις για να διαπιστωθεί αν είναι γνήσια τα πιστοποιητικά. Διαπιστώθηκε, ανάμεσα σε άλλα, και με αδιάσειστα στοιχεία ότι το βασικό χαρτί με το οποίο διαπιστώθηκε η πάθηση της υπνικής άπνοιας είναι πλαστό και με κατάλληλα υπογεγραμμένο. Μπορεί να έχει πλαστογραφηθεί ακόμα και η υπογραφή της γιατρού η οποία πάντως δεν είχε δικαίωμα να υπογράψει, δεν ήταν επιμελήτρια ΕΣΥ ούτε και διευθύντρια της κλινικής.»
πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Βασιλικό: Πανηγυρικό κλίμα στην Υποδοχή της Αγίας Ζώνης, ΕΙΚΟΝΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ
Αγία Ζώνη: Η Τιμία Ζώνη μοσχοβόλησε στο χειρουργείο και το παιδί έγινε καλά

Αφήγηση του σεβασμιωτάτου επισκόπου πρ. Ερζεγοβίνης κ.κ. Αθανασίου [Γιέβτιτς] στην τράπεζα της Ιεράς Μ. Μονής Βατοπαιδίου για το συγκλονιστικό θαύμα...

Close