Γάβρος τηγανητός σε χυλό μπύρας

Γάβρος τηγανητός σε χυλό μπύρας
Υλικά
Γάβρος – 800 γρ.
Αλεύρι – 100 γρ.
Μπύρα – 200 ml
Ξύσμα από 1 λάιμ
Κουρκουμάς ΜΠΑΧΑΡ – 1 κουτ. σούπας
Κύμινο ΜΠΑΧΑΡ – 1 κουτ. σούπας
Βιολογικό βαλσαμικό ξίδι Bio KALAMATA PAPADIMITRIOU
Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Λάδι για τηγάνισμα
Για την σάλτσα δυόσμου:
Μαγιονέζα – 250 γρ.
Φρέσκος δυόσμος – 4-5 κλωναράκια
Βρασμένος αρακάς – 100 γρ.
Χυμός από 1 λάιμ
Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ – 2 κουτ. γλυκού
Βαλεριάνα και ντοματίνια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίστε και ξεπλύνετε τον γάβρο.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ την μπύρα με το αλεύρι, τον κουρκουμά και το κύμινο.

Περάστε τον γάβρο από τον χυλό και τηγανίστε τον σε καυτό λάδι.

Μόλις βγάλετε τον γάβρο από το τηγάνι, αλατίστε με ανθό αλατιού.

Για την σάλτσα δυόσμου βάλτε στον πολυκόπτη την μαγιονέζα, τον αρακά, τον δυόσμο, τον χυμό λάιμ και τον πολτό σκόρδου.

Πολτοποιήστε τα και σερβίρετε με τον τηγανητό γάβρο.

Για την συνοδευτική σαλάτα, βάλτε στο πιάτο βαλεριάνα και ντοματίνια κομμένα στη μέση, αλατίστε με ανθό αλατιού και ραντίστε με βαλσαμικό ξίδι.

πηγη

80%
Awesome
  • Design

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ορθόδοξος Συναξαριστής 22-6,Καλημέρα
Συναξάρι 24 Απριλίου, Οσία Ελισάβετ η Θαυματουργή

Η Οσία Ελισάβετ καταγόταν από την Ηράκλεια της Θράκης και έζησε τον 5ο αιώνα μ.Χ. Οι γονείς της, Ευνομιανός και...

Close