Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης: 23η Μαίου 1999 παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο (Αφιέρωμα)

Πατέρας Ευμένιος Σαριδάκης! Όσοι τον γνωρίσαμε υπάρχει καθημερινά στην λογισμό μας και στην προσευχή μας!

Ο π. Ευμένιος γεννήθηκε το 1931 στην Εθιά Μονοφατσίου του Ηρακλείου Κρήτης.Ήταν το όγδοο παιδί μιας φτωχής, πολύ πιστής οικογένειας. Έγινε μοναχός σε ηλικία 17 χρονών, αγωνίστηκε για την καλλιέγεια της ψυχής του με αγάπη και προσευχή.

Ένα σπουδαίο γεγονός σημάδεψε την ζωή.. ήταν χειμώνας του 1944 και βρισκόταν στο πατρικό του σπίτι στο χωριό του την Εθιά.Καθόταν κοντά στο τζάκι και ζεσταινόταν όταν έπεσε μια αστραπή από την καμινάδα επάνω του ,καιένα κατάλευκο φως όχι μόνο τον περιέλουσε αλλά μπήκε μέσα του.
¨Τότε ένοιωσε απερίγραπτη χαρά που νόμιζε ότι δεν είχε σώμα και δεν αισθανόταν καθόλου το βάρος του. Από την ημέρα αυτή άλλαξε πιο πολύ. Ένιωθε κάτι να τον ωθεί να εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Αφοσιώθηκε ακόμα περισσότερο στον θεό ,άλλαξε η διάθεσή του και φαινόταν σαν να ζούσε εκτός κόσμου. Είχε μεθύσει από τον φωτισμό του Αγίου φωτός. Δεν είχε όρεξη για τα εγκόσμια και από τότε έβαλε το λογισμό της αποταγής του κόσμου για τον μοναχισμό.

Δοκιμάστηκε σκληρά από την ασθένεια της λέπρας, αλλά αργότερα, ενώ ήταν ήδη ιερέας, από δαιμονική επιρροή, με την οποία βασανίστηκε ψυχοσωματικά και ελευθερώθηκε μετά από πολλές προσευχές, αγρυπνίες και εξορκισμούς σε μοναστήρια της Κρήτης, όπως στις μονές Κουδουμά και Παναγίας Καλυβιανής .
Η λέπρα τον έφερε στο Νοσοκομείο Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα Αθηνών. Εκεί θεραπεύτηκε.Παρέμεινε στο Νοσοκομείο, από την αγάπη του προς τον άνθρωπο και τον μεγάλο ανθρώπινο πόνο που είδε στους αρρώστους εκεί.Αποφάσισε να μείνει ως ιερέας, για να βοηθήσει όσο μπορούσε τους συνανθρώπους τους!  .Ο Γέροντας Πορφύριος έλεγε για τον Γέροντα Ευμένιο. «Να πηγαίνετε να παίρνετε την ευχή του Γέροντα Ευμένιου,γιατί είναι ο κρυμμένος Άγιος των ημερών μας.Σαν τον Γέροντα Ευμένιο βρίσκει κανείς κάθε διακόσια χρόνια.»

23η Μαίου 1999 παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο και τάφηκε ,σύμφωνα με την επιθυμία του στον τόπο που γεννήθηκε!

 

Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης: 23η Μαίου 1999 παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πλήθος κόσμος στην ημερίδα προς τιμήν του Μακαριστού Μητροπολίτου Σιατίστης Αντωνίου

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης και Πτυχιούχους της Θεολογικής Σχολής και άλλων Σχολών του...

Close