Γαβριάδια Ιερισσού: O Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος στον εορτασμό της Ισαποστόλου και Μυροφόρου Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

Στον πανέμορφο συνοικισμό στα Γαβριάδια της Ιερισσού τίμησε ο Λαός της Μητροπόλεώς μας την Ισαπόστολο και Μυροφόρο Αγία Μαρία την Μαγδαληνή
, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της που το καλοκαίρι του 2016 εγκαινίασε με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Επίσκοπός μας. Η Ιερισσός, τα Νέα Ρόδα και η γύρω περιοχή προσήλθαν με κατάνυξη για να τιμήσουν την αγνή ακόλουθο του Κυρίου μας, το πλάσμα εκείνο από το οποίο ο Κύριος εξέβαλλε επτά δαιμόνια, και από τότε έγινε Εκείνη η πυρφόρος Μαθήτριά Του.

SAM_4392

SAM 4293

Το πρωί της εορτής προσήλθε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος για να μετάσχη στο λαμπρό πανηγύρι, ακολουθούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Παν/το Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Μαιδώνη, τους Παν/τους Αρχιμ. π. Λεόντιο Καρίκα και π. Μελέτιο Τσόγκα, τους Εφημερίους της Ιερισσού Πρωτ. π. Μακάριο Ζωνάρα και π. Βασίλειο Ανυφαντή, τον συνταξιούχο Εφημέριο της Ιερισσού π. Εμμανουήλ Λούπο και τον Εφημέριο των Ν. Ρόδων π. Ιωάννη Αγγελίδη, ο οποίος έχει επιφορτισθή με το καθήκον να διακονή τον Ιερό τούτο Ναό κατά τους θερινούς μήνες.

SAM_4400

SAM_4305

 

SAM 4311

Τα ψαλτήρια του Ναού ετίμησαν οι Ιεροψάλτες των Ν. Ρόδων και της Ιερισσού, ενώ ομιλητής υπήρξε ο άγιος Πρωτοσύγκελλος. Ο π. Χρυσόστομος γλαφυρότατα παρουσίασε τη βιοτή και τη μαρτυρία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής για το θεανθρώπινο πρόσωπο του Κυρίου μας, διευκρινίζοντας ότι η αγία αυτή ψυχή, από την ώρα της γνωριμίας της με τον Κύριο και της θαυματουργής θεραπείας της, δεν Τον εγκατέλειψε ούτε στον Σταυρό και στο Πάθος Του, ούτε και κατά την λαμπροφόρο Ανάστασή Του, καταξιωθείσα να είναι το πρώτο πλάσμα που ατένισε τον αναστάντα Θεάνθρωπο! Να σημειώσωμε, παρετήρησε ο Ιεροκήρυξ, ότι το μυροβόλο χέρι της Αγίας θησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, έχοντας το προνόμιο να διαθέτη τη θερμοκρασία ζωντανού ανθρωπίνου μέλους!

SAM 4357

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε ιερά λιτανεία της αγίας εικόνος Της πέριξ του Ιερού Ναού, μετά τη λήξη της οποίας ο Σεβασμιώτατος υπεσχέθη εν καιρώ τω δέοντι και με άδεια της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους να φέρη το πολύτιμο κειμήλιο του Ιερού της Λειψάνου στον Ναό για προσκύνηση και ευλογία των πιστών.

SAM 4383

SAM_4387

Ψυχή που αγωνίζεται για την ευπρέπεια και την ευταξία του Ναού της Αγίας, ο κ. Γεώργιος Ανανιάδης και η ερίτιμος σύζυγός του κ. Φανή, τους οποίους ευχαρίστησε δεόντως ο Μητροπολίτης μας, μιάς και έχουν μετρατρέψει το σπίτι τους στα Γαβριάδια σε “μετόχι” της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, κοπιούντες και εργαζόμενοι προς δόξαν του Θεού και τιμή της Αγίας. Κατά συγκυρίαν την παραμονή της Εορτής της Αγίας, ο εκ των κτιτόρων του Ιερού Ναού Μηχανικός και εκλεκτός αδελφός μας, κυρός πλεόν, Αστέριος Πανιώρας εκλήθη από τον Κύριο κοντά Του και εκοιμήθη τετιμημένος, με το όνομα της Αγίας στα χείλη του. Τον κάλεσε Εκείνη κοντά Της, για να γιορτάση μαζί Της τη “γενέθλιο ημέρα Της” στο υπερουράνιο θυσιαστήριο. Αιωνία του η μνήμη και καλό Παράδεισο!

SAM_4394

SAM 4406

SAM_4337

SAM_4368

 

SAM_4385

 

SAM_4375

Greekpress.gr, Γιώτα Παμπάλου

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αγ.Ισαάκ του Σύρου: Οι εντολές του Θεού είναι ανώτερες από όλους τους θησαυρούς του κόσμου
Οι εντολές του Θεού είναι ανώτερες από όλους τους θησαυρούς του κόσμου

Οι εντολές του Θεού είναι ανώτερες από όλους τους θησαυρούς του κόσμου και όποιος τις φυλάττει, ευρίσκει μέσα τους τον...

Close