Γεμιστά Σύκα με τυρί από τον Γ.Λέκκα
Γεμιστά Σύκα με τυρί
Μια ιδιαίτερη συνταγή και πολύ νόστιμη !! είναι για ψαγμένες γεύσης και για εσάς που θέλετε κάτι το διαφορετικό.
Μερίδες 16
Χρ. Πρ 15΄
Χρ. Ψης 5΄
Υλικά
16 μαύρα σύκα, αφαιρείτε τους μίσχους
150 γρ bleu τυρί
100 γρ. προσούτο, κομμένο σε λεπτές φέτες και κομμένο σε 16 λωρίδες
¼ φλιτζάνι τσαγ αμύγδαλα, χοντροκομμένα
3 κουταλιές της σούπας μέλι
άσπρο πιπέρι
Διαδικασία
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι, χαράζετε τις κορυφές σε σχήμα “Χ”, και βάθος στο μισό του σύκου. Γεμίζουμε το κάθε σύκο με ένα μικρό κομμάτι τυρί bleu.
Τυλίγουμε κάθε σύκο με ένα κομμάτι προσούτο. Πασπαλίζουμε με λευκό πιπέρι.
Τοποθετούμε τα σύκα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε ρηχό ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 3-5 λεπτά, μέχρι το τυρί bleu να αρχίζει να λιώνει και το προσούτο να αρχίζει να γίνετε τραγανό. Αφαιρούμε τα σύκα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν περίπου 5 λεπτά. Περιχύνετε με Μέλι πάνω από το σύκα και τελειώστε με τριμμένο αμύγδαλο. Σερβίρετε.
G.Lekkas
Greekpress.gr
Επιμέλεια :Γιώτα Παμπάλου
Τα σχόλια είναι κλειστά.