Γεωργία: Γιατροί ζητούν από την Εκκλησία να πείσουν τους πιστούς να εμβολιαστούν

Οι Γεωργιανοί επιδημιολόγοι απευθύνονται στα μέλη της Ιερής Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας και ζητούν βοήθεια για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τη σημασία και την ασφάλεια του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, δήλωσε ο Amiran Gamkrelidze, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Νόσων και Δημόσιας Υγείας της χώρας.
«Ζητάμε εντόνως από την Ιερά Σύνοδο, κάθε κληρικό, να σταθεί δίπλα μας, να συνεργαστεί μαζί μας, γιατί ο πληθυσμός σας εμπιστεύεται, περισσότερο από τους γιατρούς», είπε ο Gamkrelidze.

Η πρώτη παρτίδα εμβολίου AstraZeneca έφτασε στη Γεωργία στις 13 Μαρτίου. 43,2 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου προορίζονται κυρίως για ιατρικό προσωπικό. Δεν υπάρχουν ακόμη άλλα εμβόλια στη χώρα, αλλά αναμένεται να παραληφθούν και, στη συνέχεια, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής του εμβολίου.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την περίοδο του Πάσχα, οι κλήσεις της Εκκλησίας έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στη συμμόρφωση του πληθυσμού. Και τώρα ο ρόλος της Εκκλησίας είναι επίσης σημαντικός σε αυτήν τη διαδικασία, πιστεύει ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας.

Ο Gamkrelidze υπενθύμισε ότι για να νικήσει την πανδημία, το 60% του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί – πρόκειται για περίπου 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους, αναφέρει το Sputnik Georgia

pentapostagma.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
”Digital Green Pass” – Πως θα ταξιδεύουμε στην ΕΕ!

Στην υιοθέτηση της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Close