Γιαουρτλού μερακλίδικο, από τον Γ.Λέκκα

Γιαουρτλού μερακλίδικο

Μερίδες 4

Χρ. Πρ 15΄

Χρ. Ψης 15΄

Υλικά

Για τα κεμπάπ

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή αρνίσιος) η ανάμεικτος

1 αυγό

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη και αλεσμένη

4 κ.σ νερό

2 κ.σ κρασί

1 κ.σ βούτυρο

 

 

 

 

500 γρ. ψίχα ψωμιού (μπαγιάτικου)

1 κ.σ φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

2 κ.σ φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλκ μπαχάρι

1 κ.γλκ κανέλα

1 κ.σ. πάπρικα

αλάτι

πιπέρι

 

 

 

Για τη σάλτσα

4 ντομάτες τριμμένες

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη

1 κρεμμύδι τριμμένο

 

 

 

1 κ.σ βασιλικό

2 κ.σ μαϊντανό

1 κ.γλκ κανέλα

1 κ.γλκ πάπρικα

1 κ.γλκ ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

Για την σός γιαουρτιού

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.γλκ φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

 

 

 

Διαδικασία

Για το κιμά: Σε ένα μεσαίο μπόλ ρίχνω όλα τα υλικά για τον κιμά. Ζυμώνουμε και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Τα πλάθουμε μακρόστενα και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προθερμάνουμε τον φούρνο και τα ψήνουμε στους 200°C για 12′ περίπου μέχρι να ροδίσουν.

 

 

 

 

Για την σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για την σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν για 10΄-15΄ μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Για την σάλτσα γιαούρτι: Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε βάζοντας από κάτω μια ψημένη πίτα, πάνω της ένα κεμπάπ, γιαούρτι και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Γιώργος Λέκκας,Greekpress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Προορισμός στην Πρέβεζα, σε μία όμορφη πόλη με ιστορία και μυστήριο!

Προορισμός στην Πρέβεζα, σε μία όμορφη πόλη με ιστορία και μυστήριο.   - Η πρωτεύουσα του Νομού Πρεβέζης αποτελεί πόλη και...

Close