Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο «φάρμακο» για την υψηλή χοληστερίνη

Έχετε υψηλή χοληστερίνη; Οι ειδικοί σας προτείνουν τη νηστεία.

Έχετε υψηλή χοληστερίνη; Οι ειδικοί σας προτείνουν τη νηστεία. Η νηστεία (με εξαίρεση ίσως την έλλειψη ψαριού) αποτελεί ίσως τον πιο ιδανικό τρόπο διατροφής για να μειώσετε τη χοληστερίνη σαςΔεν περιέχει πηγές κακών κορεσμένων λιπαρών και χοληστερίνης, όπως το κόκκινο κρέας, το αυγό, τα γαλακτοκομικά και τα τυριά. Αντί αυτών είναι πλούσια σε τρόφιμα που μας δίνουν καλής ποιότητας μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, που συμβάλουν στη μείωση της ολικής και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης.

 

 

 

 

Τέτοια είναι το ελαιόλαδο και τα λοιπά σπορέλαια, μαργαρίνες (αντί για βούτυρο), οι ξηροί καρποί όπως τα καρύδια και το σουσάμι. Παράλληλα, η αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων, λαδερών, ξηρών καρπών και προϊόντων ολικής αλέσεως, παρέχει στον οργανισμό αυξημένο ποσό φυτικών ινών, με σημαντική υποχοληστερολαιμική δράση.

Τέλος, όπως παραπάνω αναφέρθηκε το βούτυρο δίνει τη θέση του σε φυτικές τροφές όπως το ελαιόλαδο και οι μαργαρίνες.

 

 

 

Υπάρχουν μάλιστα λειτουργικές μαργαρίνες, που είναι νηστίσιμες, και μας προμηθεύουν σημαντικά συστατικά με δράση κατά της χοληστερόλης όπως οι φυτικές στανόλες.

 

 

Αν λοιπόν η χοληστερίνη σας είναι τσιμπημένη, σκεφτείτε λίγο να νηστέψετε. Αλλά προσέξτε : Για σας η νηστεία θα πρέπει να συνεχιστεί και μετά τη Σαρακοστή, εμπλουτισμένη με ημιάπαχα γαλακτοκομικά, άφθονο ψάρι και πουλερικά.

neadiatrofis.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο σημερινός άνθρωπος είναι δυστυχισμένος, γεμάτος άγχος
Κρίση πανικού και πως την διαχειριζόμαστε

  Πανικός....Συγκεκριμένα πανικός που έχει σχέση με την κρίση πανικού!

Close