Γιατί συνέχεια επιθέσεις στη Γαλλία;

Του Μάνου Χατζηγιάννη

 
Πέραν από την προφανή, δηλαδή πως η γαλλική κοινωνία με τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα που έχει εδώ και χρόνια μπορεί άθελα΄της να αποτελέσει καταφύγιο και ακραίων στοιχείων τα οποία δύνανται να θρέψουν το μίσος σε παιδιά μεταναστών, δεύτερη ή τρίτης γενιάς, εκ των άλλοτε αποικιών της χώρας και να τα μετατρέψουν σε κήρυκες του ολέθρου και κινούμενες βόμβες με οδυνηρές συνέπειες.
Πέραν λοιπόν από την προφανή αυτή εξήγηση υπάρχουν και βαθύτερα αίτια και αιτιατά!
Μόλις πριν από λίγες μέρες το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ σε άρθρο του εστίαζε στην αλλαγή πολιτικής των Γάλλων στο Συριακό.
Έγραφε συγκεκριμένα:
«Είναι σαφές ότι το Μέτωπο αλ Νόσρα ενδεχομένως να ενισχύσει τις δυνάμεις του. Αυτό είναι σημαντικό. Πρέπει να συνεχίσουμε να συντονίζουμε τις δράσεις μας ενάντια στο Ι.Κ., αλλά παράλληλα πρέπει μαζί με την Ρωσία και τις ΗΠΑ, που ηγούνται των δυνάμεων του δυτικού συνασπισμού, να αναλάβουμε δράση, εξίσου αποτελεσματική, ενάντια στο Μέτωπο αλ Νόσρα», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος μετά τη συνάντηση του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο

Ο Πρόεδρος της Γαλίας επισήμανε τον κίνδυνο η αποδυνάμωση του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία να επιτρέψει την ενίσχυση άλλων ένοπλων οργανώσεων, ιδιαίτερα του Μετώπου αλ Νόσρα, καλώντας την Ρωσία και τις ΗΠΑ να αναλάβουν παράλληλη στρατιωτική δράση ενάντια στην οργάνωση.
Λίγες μέρες μετά τις εν λόγω δηλώσεις του Γάλλου προέδρου έρχεται το νέο μακελειό και σε συμβολική ημερομηνία. Πάλι σε μέρη όπου συγκεντρώνονται αμέριμνοι αθώοι πολίτες. Όπως το γήπεδο, το θέατρο, τα εστιατόρια, τα μπαρ στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι. Απάντηση λοιπόν στην γαλλική σκλήρυνση στάσης; Το Ισλαμικό Κράτος, πάντως όταν τον Νοέμβριο είχε αναλάβει την ευθύνη των χτυπημάτων είχε δηλώσει ότι επρόκειτο για πράξη εκδίκησης για τη συμμετοχή της Γαλλίας στους βομβαρδισμούς της Συρίας, αλλά και για τις προσβολές στον Μωάμεθ.

Συνάμα είναι προφανές πως οι τρομοκράτες με τη σημαία του Ισλάμ όσο αποδυναμώνονται σε εδάφη που ασκούσαν μέχρι πρόσφατα την κυριαρχία θα αντιτάσσουν τα τυφλά χτυπήματα σε Ευρώπη και Ασία-ενδεχομένως και άλλου- όπως τα πρόσφατα και ιδιαίτερα αιματηρά στο Ιράκ, ή όλα όσα έγιναν κατά το τέλους του ραμαζανιού.

Μοναδικός κερδισμένος ο Σαρκοζί στη Γαλλία
Το έχουμε ξαναγράψει, θα το λέμε και θα το ξαναλέμε…..
Είναι τυχαίο που η τρομοκρατία και η ανασφάλεια εγκαθίσταται στη Γαλλία τη στιγμή που αναδύεται ξανά στην πολιτική σκηνή της χώρας το άστρο του Νικολά Σαρκοζί; Ποιος ξεχνάει πως ενδυναμώθηκε το προφίλ του και τελικά εξελέγη πρόεδρος ο τότε υπουργός Εσωτερικών κ. Σαρκοζί, πριν από μερικά χρόνια εκεί περί το 2006-2007, όταν είχαν προηγηθεί τα πολυήμερα και σοβαρότατα επεισόδια αστυνομίας-μεταναστών στους δρόμους του Παρισιού;

Είναι λοιπόν ο “σωτήρας” Σαρκοζί η απάντηση στο κύμα Λεπέν που χτυπάει πρωτιές στην εκτίμηση του γαλλικού εκλογικού σώματος; Είναι ο Σαρκοζί η έτοιμη συνταγή για να αντιμετωπίσει τον “κακό μετανάστη” που θα μπορούσε να είναι και Ισλαμιστής τρομοκράτης; Είναι ο Σαρκοζί ο Μεσσίας που θα επαναφέρει την τάξη στο χάος -όπως πάει να δημιουργηθεί-των γαλλικών πόλεων;”
Να λοιπόν που ο Σαρκοζί “ψηλώνει” διαρκώς και αυτό φάνηκε στις πρόσφατες τοπικές εκλογές στη Γαλλία και έπεται συνέχεια….

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η υπονόμευση της πνευματικής μας ζωής
Η υπονόμευση της πνευματικής μας ζωής

«Εκείνοι που ζουν στον κόσμο και λυώνουν στις αγρυπνίες, τις νηστείες, τους κόπους και τις κακουχίες, όταν αναχωρήσουν από τους...

Close