Για «δημαγωγία» κατηγορεί η Τουρκία τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε το μήνυμα που έστειλε τη Δευτέρα (Δεκαπενταύγουστο) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος κάλεσε την Τουρκία να ζητήσει «ειλικρινή συγγνώμη» για τη γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Η δήλωση του Έλληνα Προέδρου Παυλόπουλου ότι «ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει τον αγώνα έως ότου η Τουρκία αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων και ζητήσει ειλικρινή συγνώμη» συνιστούν δημαγωγία», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στις ελληνικές Αρχές που επιχειρούν να διατηρήσουν στην επικαιρότητα τις νομικά αβάσιμες αιτιάσεις για τον Πόντο, τις απάνθρωπες από την ίδρυση της Ελλάδας πολιτικές αφομοίωσης απέναντι σε όλες τις μειονότητες», συμπληρώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Επιπλέον, κατηγορεί τον κ. Παυλόπουλο ότι «οι εν λόγω δηλώσεις, οι οποίες υποδαυλίζουν το θρησκευτικό και εθνοτικό μίσος των φανατικών στοιχείων στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία και τον τουρκικό λαό, είναι αντίθετες με το πνεύμα των σχέσεων φιλίας και καλής γειτονίας και δεν βοηθούν στην εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών».

 

ΠΗΓΗ:tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ποιο το ισχυρό όπλο στα χέρια της Ρωσίας για το οποίο οι Τούρκοι ανησυχούν
Συνεχίζεται ο ψυχρός πόλεμος Τουρκίας Ρωσίας

Την άποψη αυτή που δημοσιεύεται στον τουρκικό τύπο την υποστηρίζει το γνωστό αμερικανικό περιοδικό, Foreign Policy, που στο τελευταίο τεύχος...

Close