Για να νοιώσουμε ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Λέτε να βιώνεται η μεγάλη χριστιανική γιορτή των Χριστουγέννων με λαμπιόνια, υπερμεγέθη ομοιώματα στους δρόμους, με στολισμένα δένδρα

Αυτές τις ημέρες φωτίζονται οι δρόμοι, τα καταστήματα, τα σπίτια και άλλοι δημόσιοι χώροι για να νοιώσουν οι άνθρωποι καλύτερα τα Χριστούγεννα.!!!

Λέτε να βιώνεται η μεγάλη χριστιανική γιορτή των Χριστουγέννων με λαμπιόνια, υπερμεγέθη ομοιώματα στους δρόμους, με στολισμένα δένδρα και στύλους της ΔΕΗ, με πολλές αγορές, τραπέζια και τόσα άλλα υλικά πράγματα που προκαλούν απλά έναν θαυμασμό και μόνο;

Ναι, όλα αυτά δημιουργούν μια εορταστική ατμόσφαιρα χαράς και μια αλλαγή διάθεσης, αλλά δεν είναι αρκετά για να βοηθήσουν τον χριστιανό να ζήσει Ελληνορθόδοξα τα Χριστούγεννα.

Την εορτή αυτή, όπως και όλες τις εορτές της χριστιανοσύνης, τις εορτάζουμε πνευματικά: με νηστεία, προσευχή, ελεημοσύνη, εξομολόγηση, συγχωρητικότητα, θεία λατρεία. Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι η συμμετοχή μας στο Ποτήριο της ζωής, στη Θ. Ευχαριστία. Η αλήθεια είναι πως χωρίς πνευματική προετοιμασία, όπως την προτείνει η Εκκλησία μας, δεν είναι δυνατό να βιώσουμε τα Χριστούγεννα.

Κι όταν κάποιος χριστιανός έχει το θάρρος να μιλήσει προβάλλοντας αυτή την αλήθεια γίνεται «γραφικός» στα μάτια των κοσμικών που δεν τους αγγίζει το νόημα τω Χριστουγέννων.

Δεν πειράζει… Πάντοτε ο χριστιανισμός ήταν μια τρέλα και μια μωρία για τους «έξυπνους» του αιώνα τούτου. Μακάριοι όσοι επιλέγουν να είναι «οι τρελοί» του κόσμου που υπακούουν στις εντολές του Χριστού και τις συμβουλές της Εκκλησία Του….

π. Υάκινθος

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Η Νηστεία είναι τελικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ;

Κι όμως πίσω από την αλλαγή του φαγητού κρύβεται ένας άλλος τρόπος ζωής. Αφάνταστα νεανικός και επαναστατικός. Παραιτούμαστε από τα...

Close