Για ποιο λόγο υπάρχει μια μικρή κούνια δίπλα από την εικόνα της Παναγίας Σουμελά;

-Είναι ένα αντικείμενο το οποίο αν και δεν ήρθε από τον Πόντο, τοποθετήθηκε στο ναό –και συγκεκριμένα δίπλα από την ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά– με σκοπό να επιτελέσει το δικό του θεάρεστο έργο. «Συμβολικά μπήκε εκεί, δίπλα στην εικόνα, δίνοντας το μήνυμα ότι η Παναγία Σουμελά βοηθά τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τεκνοποίησης», λέει στο pontos-news.gr ο διευθυντής του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Αντώνης Δάλλας.\

 

 

 

 

 

 

 

Το κουνίν άλλες γυναίκες το ακουμπούν απλά και άλλες το κουνάνε, κάνοντας ταυτόχρονα μια επίκληση, ένα τάμα στην Παναγία των Ποντίων.

 

 

Αρκετές γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τεκνοποίησης, λέει, ανάμεσα στα αναθήματα που αφήνουν, κάνουν και μια επίκληση στην Παναγία Σουμελά. Βέβαια, όπως τονίζει, πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο αγγίζει τα όρια της λαϊκής παράδοσης, ενώ ο ίδιος είναι μάρτυρας αρκετών θαυμάτων που έχει επιτελέσει η Παναγία.

 

Μας αναφέρει ότι πολλές γυναίκες μετά από αυτό το γεγονός τεκνοποιούν κι έρχονται στο ναό ευχαριστώντας την Παναγία, ενώ αρκετές είναι αυτές που δίνουν στα παιδιά τους το όνομά της (Σουμέλα) ως δεύτερο όνομα.

 

 

«Έτσι το ανταποδίδουν στην Παναγία», καταλήγει ο διευθυντής του Ιδρύματος.

 

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Άγιος Νεκτάριος
ΘΑΥΜΑ: Μας έσωσε ο Άγιος Νεκτάριος!

Η Ειρήνη από μικρή αισθανόταν την παρουσία του Αγίου Νεκταρίου δίπλα της

Close