Για σένα νοιάσου, Άρθρο της Χριστίνας Τριποδιανάκη

γυναικα579
 – Όχι. Μην παρασύρεσαι. Η φράση «για’ σένα νοιάσου» δεν αναφέρεται μόνοστο πώς μπορείς να βελτιώσεις τον τρόπο ζωής σου μέσω της γυμναστικής.

Ναι βέβαια είναι και αυτό, αλλά όχι μόνο αυτό, είναι κι άλλα πιο ουσιώδη. Τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ. Καθημερινά η ροή της ζωής, μας αποδεικνύει ότι οφείλουμε να αρπάζουμε όποια ευκαιρία μας παρουσιάζεται και να την επεξεργαζόμαστε σαν ένα ακατέργαστο διαμάντι. Όλο και κάτι θα μας προσφέρει, σαν κίνητρο λίγο πριν την εκκίνησή του.
Ξέρω ξέρω θα μου πείτε, μα καλά δεν βλέπεις τι γίνεται στον έξω κόσμο. Φυσικά και βλέπω καιαντιλαμβάνομαι και αισθάνομαι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να ζω και να ελπίζω. Επιθυμώ να ξέρω ότι μπορώ να προσφέρω τόσο σε έμενα την ίδια όσο και στους γύρω μου. Κατάσταση που η μια συμπληρώνει την άλλη. Θα σας πω αμέσως πώς. Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στο πώς αισθανόμαστε με το μέσα μας. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε ότι το πρόσωπο είναι ο καθρέπτης της ψυχής.
«Τρέξτε» λοιπόν!! Μη μείνετε στο συμβιβασμό με την πραγματικότητα, την όποια πρέπει να αποδεχθούμε ούτως ή άλλως. Ας βοηθήσουμε, ας προσφέρουμε όπως μπορούμε. Πάρτε ένα πινέλο και αρχίστε να ζωγραφίζετε τη ζωή σας δίνοντάς της κάθε μέρα διαφορετικό χρώμα. Γεμίστε το «είναι» σας! Δεν αντιλέγω, συμφωνώ ναι στη διασκέδαση, από εκεί και πέρα όμως;;; Ξέρετε πόσο γεμάτος μπορείς να αισθανθείς όταν βοηθήσεις από έναν ηλικιωμένο, ένα παιδί, έναν άπορο. Είναι μια ουσιαστική μορφή εθελοντισμού, που προσωπικά ξεπερνάει οποιαδήποτε άλλη γνώση. Προσφέροντας στο διπλανό μας, προσφέρουμε σε εμάς τους ίδιους, στη ψυχή μας, όπως λέει και το τραγούδι «η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα».
Ας μη «μολυνόμαστε» με αρνητικά συναισθήματα και καταστάσεις, οφείλουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να  κάνουμε την υπέρβαση. Όχι γιατί κάποιος θα μας πει «μπράβο», αλλά γιατί θα ξέρουμε βάλαμε ένα λιθαράκι στην εξέλιξή μας.
«Για΄σένα νοιάσου», για να χαίρεσαι τη ζωή όπως είναι, με τα πιο απλά.
Χριστίνα Τριποδιανάκη – GreekPress.gr

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Π.Ιγνάτιος: Επιμένοντας και υπομένοντας επίγεια….

  -Στην άσφαλτο της επίγειας ζωής μας επιμένουμε και υπομένουμε με πίστη και καρτερία τα πάντα.

Close