Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο Αρτέμης Σώρρας

Μήνυση κατά του Αρτέμη Σώρρα, και κατά του συνεργάτη του Εμμανουήλ Λαμπράκη, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πληρεξούσιος δικηγόρος του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου, ο οποίος ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ. Ο Έλληνας ομογενής υποστηρίζει ότι το χρεόγραφο των 600 δισ. δολαρίων που δηλώνει ότι έχει ο Αρτέμης Σώρρας είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία, όπως του επιβεβαίωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται ότι η απόδειξη κατάθεσης που συνοδεύει το χρεόγραφο αφορά ανύπαρκτη εταιρεία-φάντασμα, με έδρα τον Καναδά.

«Πρόκειται για φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών», κάτι που «αποτελεί την πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης, κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές Αρχές», σημειώνεται.

Ο μηνυτής στέκεται και στην απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκαν και ο Αρτέμης Σώρρας και ο Εμμανουήλ Λαμπράκης για τα 600 δισ. δολάρια. Το δικαστήριο «πέραν του ότι υιοθέτησε αβασάνιστα τους ισχυρισμούς των εν λόγω δύο, παρ’ ότι αυτοί προσκρούουν στους κανόνες της κοινής λογικής, δεν έλαβε και όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνταν για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως π.χ. τη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης», επισημαίνει.

Στη μήνυση θεωρείται ότι η αθωωτική απόφαση έδωσε τη δυνατότητα για την ανάπτυξη και συγκρότηση «μιας εγκληματικής οργάνωσης, της ΜΚΟ Ελλήνων Συνέλευσις», τα μέλη της οποίας δίνουν όρκο σε άγνωστες υπερκόσμιες δυνάμεις και πληρώνουν συνδρομή, μηνιαία ή ετήσια, από 5 έως 50 ευρώ. Επιπλέον, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι δύο αφορούν την απάτη, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη διέγερση των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, την παράβαση καθήκοντος, καθώς και εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.

pontos-news

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αιμιλιανός ο Σιμωνοπετρίτης για την προσευχή
Ποια είναι η πρωταρχική ανάγκη κάθε ψυχής (Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης)

Κανείς μας δεν αγνοεί ότι η προσευχή είναι όντως μία πρωταρχική ανάγκη κάθε ψυχής, είναι δένδρον ζωής, το οποίον τρέφει...

Close