Ο chef Γιώργος Λέκκας μας φτιάχνει αλμυρά καταϊφάκια γεμιστά με τυρί Μερίδες: 15, Χρόνος προετοιμασίας: 30΄ Χρόνος ψησίματος: 30΄
Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι (500 γρ) Για τη γέμιση 50 γρ. βούτυρο αγελάδος 60 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις 350 ml. γάλα 200 γρ. τριμμένο κασέρι 200 γρ. θρυμματισμένη φέτα Χωριό 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο 1 αβγό (50 γρ) ελαφρά χτυπημένο 1 κουτ.γλ. πιπέρι ½ κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο Για επάλειψη 130 γρ. βούτυρο αγελάδος
Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο και βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 3΄μέχρι λιώσει το βούτυρο. Ρίξτε το αλεύρι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε γρήγορα με κουτάλα ξύλινη για 2΄ μέχρι να πάρει ελαφρύ καστανό χρώμα. Ρίξτε το γάλα στην κατσαρόλα με το μείγμα βούτυρο και ανακατέψτε γρήγορα με αυγοδάρτη για 3΄μέχρι να πήξει η κρέμα μπεσαμέλ. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίξτε τα τριμμένα τυριά, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο.
Ανακατέψτε με αυγοδάρτη για 2΄μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίξτε το αυγό και χτυπήστε με ένα πιρούνι για 2΄. Αδειάστε το χτυπημένο αυγό στην κατσαρόλα με το μείγμα τυριών και ανακατέψτε γρήγορα με τον αυγοδάρτη για 2΄μέχρι να ομογενοποιηθεί το αυγό στο μείγμα. Αφήστε τη γέμιση για 20΄να κρυώσει. Ανακατέψτε κατά διαστήματα για να μην πιάσει πέτσα. Για το μοντάρισμα στο κανταΐφι: Απλώστε το κανταΐφι στον πάγκο της κουζίνας και με τα χέρια σας αραιώστε της κλωστές από το κανταΐφι για να αφρατέψει.
Με τα δάχτυλα τραβήξτε μικρές ορθογώνιες λωρίδες διαστάσεως 5×8εκ. απλώστε τις λωρίδες στον πάγκο. Με ένα κουτάλι παίρνετε από την γέμιση τυριών και βάλτε στης άκρες των λωρίδων μια κουταλιά από τη γέμιση τυριού. Με τα δάχτυλα τυλίξτε ένα ένα κανταϊφάκι. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε 40 γρ. βούτυρο και βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 2΄ μέχρι να λιώσει. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά. βουτήξτε Το πινέλο στο βούτυρο και αλείψτε ένα ταψί. Βάλτε το ένα δίπλα στο άλλο τα κανταΐφια μέχρι να γεμίσει το ταψί. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο (90 γρ.). βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 3΄μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύσετε με το λιωμένο βούτυρο τα κανταΐφια στο ταψί. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 c αντιστάσεις πάνω κάτω στην προτελευταία σχάρα και Ψήστε για 30΄ μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Βγάλτε ένα στρογγυλό ταψί 30 εκ ταψί από την κουζίνα και αφήστε για 10΄. Σερβίρετε σε πιάτα και είναι έτοιμα για το τραπέζι. Tip: Μπορείτε να βάλετε στην γέμιση ψιλοκομμένο μπέικον ή γαλοπούλα.
G.Lekkas – Greekpress.gr Επικοινωνία: lekkas.ge@yahoo.gr Blog: http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/ Facebook: https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef Twitter: https://twitter.com/chef_ge Pinterest: http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/ Επιμέλεια :Γιώτα Παμπάλου G P,Greekpress.gr
Τα σχόλια είναι κλειστά.