Αρωματισμένο ραβανί με γιαούρτι και καρύδα
Μερίδες 10
Χρ. Πρ 10΄
Χρ. Ψης 40΄
Υλικά
Για το μείγμα
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. ινδική καρύδα
200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά (χωρισμένα) σε θερμοκρασία δωματίου
Μια πρέζα αλάτι
1 κ.γλκ μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το σιρόπι
3 φλ. νερό
2 φλ. ζάχαρη
φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλλα
Για το γαρνίρισμα
1 φλ. ινδική καρύδα
Εκτέλεση
Για το μείγμα: Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 6΄ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και όταν απορροφηθούν. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, μια πρέζα αλάτι, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας απαλά το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Τέλος προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Αφήνουμε σε χαμηλή ταχύτητα το μίξερ ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα τετράγωνο ταψί 30 εκ. Αδειάζουμε το μίγμα και στρώνουμε με μια σπάτουλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 175οC αέρα στην μεσαία σχάρα για περίπου 40΄ μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από το φούρνο και χαράζουμε με μαχαίρι σε κομμάτια. Περιχύνουμε σταδιακά με το σιρόπι. Τέλος πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο.
Για το σιρόπι: Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 6΄. Περιχύνουμε το γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2 ώρες . Κόβουμε και σερβίρουμε με παγωτό ή γιαούρτι.
Tip:
Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια της πίτας.
G.Lekkas – Greekpress.gr
Επικοινωνία: lekkas.ge@yahoo.gr
Blog: http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef
Twitter: https://twitter.com/chef_ge
Pinterest: http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/
Τα σχόλια είναι κλειστά.