Τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού εορτάζουμε σήμερα και παραδοσιακά τρώμε ψάρι, ο chef Γιώργος Λέκκας μας μαγειρεύει Ψάρι στην λαδόκολλα.
Μερίδες 4
Χρ.πρ 10
Χρ.ψης 20
Υλικά
4 φιλέτα ψαριού της αρεσκείας σας
1 ρίζα φινόκιο κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
1 κ.σ κάπαρη
8 ντοματίνια κομμένα σε λεπτές φέτες ή στη μέση
4 κ.σ ελαιόλαδο
2 φρ. Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.γλκ φρέσκο θυμάρι
4 μεγάλες λαδόκολλές
Διαδικασία
Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας σε κάθε λαδόκολλα στο κέντρο ακουμπάμε από 1 φιλέτο ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.
Ισομοιράζουμε τις λεπτοκομμένες φέτες φοινόκιο , τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και την κάπαρη, το θυμάρι. Περιχύνουμε κάθε φιλέτο με 1 κ.σ ελαιόλαδο. Κλείνουμε σε πακέτο την λαδόκολλα.
Η ένωση κατά μήκος να είναι από πάνω.
Γυρίζουμε την λαδόκολλα που περισσεύει στα πλαϊνά κάτω από το πακέτο.
Τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 20. αφήνουμε στην λαδόκολλα τα φιλέτα μέχρι να σερβίρουμε για να διατηρηθούν ζεστά.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Γιώργος Λέκκας,Greekpress.gr
email:lekkas.ge@yahoo.gr
Τα σχόλια είναι κλειστά.