Ο chef Γιώργος Λέκκας μας μαγειρεύει Ψάρι στο φούρνο λαδορίγανη.
Υλικά
1 κιλό ψάρι ή 2 ψάρια των 500 γραμμαρίων
1 κιλό πατάτες
1 φ.τ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό 2 λεμονιών
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα ψάρια από λέπια και εντόσθια.
Τα αλατίζουμε. Τα βάζουμε σ’ ένα ταψί και γύρω-γύρω τοποθετούμε τις πατάτες, κομμένες σε φέτες.
Τα Στύβουμε τα λεμόνια και κρατάμε το χυμό τους.
Κόβουμε τις λεμονόκουπες σε τέταρτα.
Βάζουμε τα κομματάκια από τις λεμονόκουπες σκόρπια και οπωσδήποτε στη θέση των εντοσθίων των ψαριών.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, περίπου για 1 ώρα.
Λίγο πριν κλείσουμε το φούρνο, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι.
Γ.Λέκκας,Greekpress.gr
email:lekkas.ge@yahoo.gr
http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef
http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/
Τα σχόλια είναι κλειστά.