Ο chef Γιώργος Λέκκας μας φτιάχνει Cheesecake με καραμέλα και κρέμα μπανάνα.
Μερίδες 10
Χρ. Πρ 20΄
Χρ.ψυγείο 4 ώρες
Υλικά
Για την βάση
175 γρ μπισκότα digestive
55 γρ βούτυρο λειωμένο
Για την κρέμα μπανάνα
400 γρ τυρί κρέμα
85 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
3 αυγά
1 ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 πολύ ώριμες μπανάνες, πουρέ
397 γρ. Καραμέλα βουτύρου
Για την διακόσμηση
1 φρέσκια μπανάνα κομμένη σε φέτες
Διαδικασία
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το λιωμένο βουτύρου. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενη και το πατάμε ώστε να καλύψει όλη την βάση. Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Σε ένα κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί, την ζάχαρη άχνη, το κόρν φλάουερ, τα αυγά, την βανίλια, την κρέμα γάλακτος, τον πουρέ μπανάνα και χτυπάμε για 2΄-3΄μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια αφράτη κρέμα.
Αδειάζουμε το μείγμα τυριού στην φόρμα πάνω από τη βάση μπισκότου. Χτυπάμε την καραμέλα σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια την αναμειγνύουμε απαλά το μεγαλύτερο στην κρέμα τυριού.
Κρατάμε λίγη καραμέλα για την διακόσμηση. Σε ένα βαθύ ταψί βάζουμε την φόρμα και ρίχνουμε ζεστό νερό να φτάνει μέχρι την μέση της φόρμας. Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 1 ώρα.
Σβήνουμε το φούρνο, χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα, και το αφήνουμε για 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα. ξεφορμάρουμε το cheesecake από το ταψί και καλύπτουμε με φέτες μπανάνα που της έχουμε βρέξει με χυμό λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη καραμέλα.
Είναι έτοιμο να σερβίρουμε.
Γ.Λέκκας,Greekpress.gr
email:lekkas.ge@yahoo.gr
http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef
http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/
Τα σχόλια είναι κλειστά.