Γλυπτά του Παρθενώνα, υπέρ της επιστροφής οι Σκοτσέζοι Εθνικιστές

Έναν ακόμα σύμμαχο απέκτησε η Ελλάδα στη Βρετανία αναφορικά με το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Μέλη του κόμματος των Σκοτσέζων εθνικιστών με κεντρικό μήνυμα «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα» τόνισαν στην Βρετανική Βουλή πως «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι Έλληνες θα είναι σε θέση να τα προστατεύσουν και να τα διατηρήσουν όπως πρέπει».

Στην αναφορά τους υπογραμμίζεται το δίκαιο, όπως το χαρακτηρίζουν αίτημα, των ελλήνων για την επιστροφή τους «Το κόμμα μας υποστηρίζει το ελληνικό αίτημα και μάλιστα ο προηγούμενος υπουργός Πολιτισμού στην τοπική κυβέρνηση της Σκοτίας, Μάικλ Ράσελ, είχε εκφραστεί με πάθος για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Θεωρούμε ότι οι Έλληνες είναι αναμφισβήτητα ικανοί και άξιοι να εκθέτουν και να συντηρούν σωστά τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Υποστηρίζουμε επίσης την άποψη ότι ο ελληνικός λαός έχει δίκιο να ζητάει την επιστροφή τους, που αποτελεί τον πλέον σημαντικό πολιτιστικό θησαυρό».

Μάλιστα με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την αρπαγή τους από τον λόρδο Έλγιν, η Βρετανική επιτροπή προγραμματίζει μέσα στους επόμενους μήνες σχετικές εκδηλώσεις προκειμένου να προβάλλει το ελληνικό αίτημα στους πολίτες αλλά και τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μυστικός πόλεμος της Γαλλίας στη Λιβύη
Ετοιμασίες για χερσαία επέμβαση στη Λιβύη, πώς θα εμπλακεί η Ελλάδα;

Την ώρα που στη Λιβύη πληθαίνουν οι πληροφορίες για την αύξηση της παρουσίας των τζιχαντιστών στη Σύρτη ο Ολλανδός υπουργός...

Close