Γνωρίστε τους Έλληνες που υπηρετούν στο αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush (βίντεο)

Το αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ USS George H.W. Bush έδεσε στο λιμάνι των Χανίων την προηγούμενη Τρίτη και το FlashNews.gr το επισκέφτηκε.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αεροπλανοφόρο, το πιο καινούριο του Αμερικάνικου στόλου και το 30% του πληρώματός του αποτελείται από γυναίκες.

Οι Έλληνες που υπηρετούν στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Οι δημοσιογράφοι του FlashNews συνομίλησαν με τον ελληνικής καταγωγής, από την Κεφαλονιά, αντιπλοίαρχο Νικόλαο Μαντλαβάνο, διοικητή σμήνους ελικοπτέρων, που μίλησε σε πολύ καλά ελληνικά, για τη ζωή του στο ναυτικό καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι ακολουθούν αυτή την ζωή στην Αμερική.

«Πάνω στο αεροπλανοφόρο είμαστε περίπου 5.000 άτομα. Φυσικά, υπάρχει και άλλο προσωπικό που στην ουσία μας «υποστηρίζει» και μας φέρνει φαγητό, καύσιμα και οτιδήποτε χρειαστούμε.

»Ο μόνος λόγος για τον οποίο ανά καιρούς «πιάνουμε λιμάνι» είναι θέμα ψυχολογίας. Στην ουσία για αυτό το κάνουμε.

»Είναι πολλοί πάνω στο πλοίο όπως οι μηχανικοί που δεν βλέπουν ήλιο για μια εβδομάδα, ενώ το χειρότερο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πάνω στο αεροπλανοφόρο είναι η φωτιά.

»Το γεγονός όμως ότι είμαστε εδώ πάνω 6.000 άτομα καθιστά αναγκαίο να μπορούμε να δουλέψουμε μεταξύ μας, κάτι που το κάνουμε εύκολα γιατί δουλεύουμε πάρα πολλά άτομα μαζί πριν ακόμα ξεκινήσει το ταξίδι, οπότε υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση και έχει αναπτυχθεί η έννοια της συνεργασίας».

Όσον αφορά τον ελεύθερο χρόνο ο κ. Μαντλαβάνος είπε ότι αυτός είναι λιγοστός, καθώς τις περισσότερες ημέρες δουλεύουν, ενώ καμιά φορά βλέπουν τηλεόραση ή κάνουν γυμναστική ενώ όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών τόνισε ότι τόσο ο γάμος όσο και οι ερωτικές σχέσεις απαγορεύονται».

Στη συνέχεια μίλησε στο FlashNews και ο 22χρονος Αντώνης, ακόμα ένα μέλος του πληρώματος ελληνικής καταγωγής, όπου ο παππούς του κατάγεται από την Αθήνα και όπως δήλωσε είναι χαρούμενος που αποτελεί μέλος του πληρώματος.

tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ποια η δύναμη της πίστης σου, για την σωτηρία της ψυχής σου...
Ποια η δύναμη της πίστης σου, για την σωτηρία της ψυχής σου…

Πρώτα και κύρια πρέπει να τονίσουμε την σημασία της  σωστής πίστης.

Close