Γνωριμία με τις σημαίες της Ελληνικής Επανάστασης

O Ιερός Ενοριακός Ναός Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας – Αττικής, στα πλαίσια των Εορτασμών για τα 200 χρόνια (1821- 2021) από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων,
(ομιλίες, δρώμενα, προβολές, ανοιχτή εκδήλωση & συναυλία τον Ιούνιο …) που έχουν σαν στόχο να καταδείξουν, ότι ο Έλληνες πολεμούσαν ” για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία”.

Υπάρχει όμως και μία πρωτότυπη δράση του Ιερού Ναού, που σαν σκοπό έχει, να γνωρίσει στο ευρύ κοινό τις σημαίες (μπαϊράκια) που χρησιμοποιούσαν οι Καπεταναίοι και οι Αγωνιστές, αφού όπως είναι γνωστό δεν είχε καθιερωθεί ακόμα ο σημερινός τύπος σημαίας, με τις εννέα οριζόντιες, εναλλασσόμενες λευκές και κυανές παράλληλες λωρίδες και τον λευκό Σταυρό, μέσα σε ένα κυανό τετράγωνο.

Για τον σκοπό αυτό καθόλη την διάρκεια του έτους ( 2021 ), θα εναλλάσσονται σε έναν από τους ιστούς του Ιερού Ναού εικοσιένα ( 21 ) ιστορικές σημαίες της Ελληνικής Επανάστασης. Η πρώτη σημαία που υψώθηκε την Κυριακή 24 /01/2021 είναι των Αγωνιστών της Μάνης!

Οι ιστορικές αναφορές για την κάθε σημαία, θα αναρτώνται στον ιστότοπο του Ιερού Ναού:

www.analipsirafinas.gr .

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Κίνδυνος για ένα σκληρότερο τρίτο lockdown

Κίνδυνος για ένα σκληρότερο τρίτο lockdown

Close