Γνωστή Τουρκάλα τραγουδίστρια δικάζεται για προσβολή του Ερντογάν

 

-Η γνωστή Τουρκάλα τραγουδίστρια και ηθοποιός Ζουχάλ Ολτζάι (Zuhal Olcay) κατηγορείται από τις τουρκικές Αρχές για «προσβολή» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που διέπραξε πέρσι κατά τη διάρκεια συναυλίας της. Ο Εισαγγελέας έχει ήδη ζητήσει τέσσερα χρόνια φυλάκιση για την τραγουδίστρια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κάποιος κατήγγειλε ότι η Ολτζάι έκανε μια προσβλητική χειρονομία κατά τη διάρκεια συναυλίας της στη Χαλκηδόνα (Kadıköy) της ευρύτερης περιοχής της Κωνσταντινούπολης στις 5 Αυγούστου 2016. Ως αποδεικτικό στοιχείο προσκομίστηκε και βίντεο από τη συναυλία.

Την κατηγορούν ότι παράφρασε τους στίχους του τραγουδιού «Boş Vermişim Dünyayı» για να ασκήσει κριτική στον Τούρκο πρόεδρο και εκεί έκανε και τη χειρονομία. Άλλαξε τους στίχους τραγουδώντας:

«Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όλα τους είναι… ψέμματα. Αυτή η ζωή μια ημέρα θα τελειώσει, και θα πεις “είχα ένα όνειρο”».

Η τραγουδίστρια απολογούμενη είπε ότι άλλαξε τους στίχους επειδή το όνομα του Τούρκου προέδρου ταίριαζε με τον ρυθμό και «δεν είχα άλλη πρόθεση, ούτε ήθελα να προσβάλω». Πρόσθεσε ακόμα ότι η χειρονομία της απευθυνόταν σε κάποιον θεατή από το κοινό επειδή έκανε αρνητικά σχόλια για εκείνη.

Η τραγουδίστρια δεν έδειξε να πείθει και για αυτό θα δικαστεί αντιμέτωπη με την προαναφερθείσα ποινή εάν κριθεί ένοχη.

ΠΗΓΗ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες. Αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους από την εδώ μεριά και να τελειώνουνε με αυτούς

Ταδε έφη Τουργκούτ Οζάλ, Πρωθυπουργός της Τουρκίας στη δεκαετία του ’80 και το λεγόμενο «Δόγμα Οζάλ» είναι αυτό που βλέπουμε...

Close