Γορτυνία – Εκτός ελέγχου τα πύρινα μέτωπα – Εκκενώθηκαν 19 οικισμοί

Κραυγή αγωνίας από τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους – «Φραγμός» για να μην περάσει στην Ηλεία το πύρινο μέτωπο – Μέτωπο 10 χλμ στην Γορτυνία
Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά στη Γορτυνία. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστου Λαμπρόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για «πάρα πολύ δύσκολη», με την πυρκαγιά να έχει επεκταθεί και να έχει δημιουργήσει μέτωπα.

Μάλιστα, πριν από λίγο, η κατάσταση στην Γορτυνία χειροτερεύει συνεχώς, με τον Περιφεριάρχη να αναφέρει ότι έχει δημιουργηθεί ένα μέτωπο 10 χιλιομέτρων!

Οι φλογες πέρασαν στο Λιβαδακι μέσα στο χωριό. Έχουν καεί σπίτια και επιχειρησεις. Έχουν εκκενωθεί 18 οικισμοί.

Ακόμα, 4 άτομα στο Καστρακι δεν σηκώνουν το τηλέφωνο και αλλά 3 στο Φαναρακι βρίσκονται σε στάβλο εγκλωβισμένοι λέει ο Προεδρος της κοινότητας. Όπως ανέφερε τους ψάχνουν οι Αρχές.

«Υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα, ενώ αναμένονται και ενισχύσεις», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ακόμη ότι «δυστυχώς φυσάει στην περιοχή». Παράλληλα, επισήμανε ότι «έχουν γίνει προληπτικές εκκενώσεις οικισμών».πενθυμίζεται ότι, δώδεκα οικισμοί πήραν εντολή εκκένωσης, λόγω των διαστάσεων που έχει πάρει η πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή, μετά την αναζωπύρωση που έγινε νωρίτερα.
Σύμφωνα με τα δυο μηνύματα του 112, ζητήθηκε εκκένωση από τους οικισμούς Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Κάλλιανη, Δόξα, Τουμπίτσι, Μελιδόνι, Παλαιοχώρι, Πύρρης, Άγιος Ιωάννης Αρχαίας Ηραίας, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι και Φαναράκι, με κατεύθυνση τα Τρόπαια ή την Τρίπολη.

Τα μηνύματα που εστάλησαν για τις εκκενώσεις, αναφέρουν:

Πυροσβεστικός φραγμός έχει στηθεί στα διοικητικά όρια Ηλείας -Αρκαδίας
«Πυροσβεστικός φραγμός έχει στηθεί στα διοικητικά όρια Ηλείας- Αρκαδίας, ώστε να μην περάσει σε περιοχές της Ηλείας, η φωτιά που βρίσκεται στην Γορτυνία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως εξήγησε, «η γραμμή άμυνας έχει στηθεί με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου, που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, μετά τον Αλφειό ποταμό, προκειμένου να μην περάσει η φωτιά προς τις περιοχές Σέκουλας, Δαφνούλα και Αλιφείρα».

Οσον αφορά τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν, στις περιοχές Λάλα, Λάσδικα, Δούκα και Μηλιές ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις».

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας οι δομές Υγείας των περιοχών
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επικοινώνησε με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου, και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Κέντρο Υγείας Τροπαίων, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το ΕΚΑΒ Τρίπολης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
I.M.Αυστραλίας: Έρανος από την Αρχιεπισκοπή για τους πυρόπληκτους

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Close