Γόρτυνος Ιερεμίας: Καμάρι του Ελληνισμού η Μακεδονία

Επιστολή με την οποία συντάσσεται με τους 22 Ιεράρχες της Βορείου Ελλάδος για το θέμα της Μακεδονίας απέστειλε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας που τονίζει πως κανένας Ελληνας δεν μπορεί να δεχθεί τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η επιστολή αναφέρει:

Σεβασμιώτατοι Πατέρες
και αγαπητοί Συλλειτουργοί Αδελφοί,
Ποιμένες της Ελληνικής και ηρωικής Μακεδονίας,
Ευλογείτε!

Μας συνεκίνησε βαθύτατα η ομοψυχία Σας και ομοφωνία Σας για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ως μπροστάρηδες στον τίμιο αγώνα των εκλεκτών ποιμνίων Σας υπέρ αυτής. Με το παρόν σύντομο και απλό σημείωμά μου, από την ταπεινή Μητρόπολη, την οποία ποιμαίνω, Σας αποστέλλω, μαζί με όλο το πλήρωμά της, που φυλάγει πιστά τις πάτριες παραδόσεις, θερμό και εγκάρδιο πατριωτικό χαιρετισμό.

Καταφιλούμε δε με σεβασμό και θαυμασμό τας τιμίας Xείρας Σας, οι οποίες υπέγραψαν το ισχυρό, θεολογικό άμα και πατριωτικό, κείμενο της ομοκαρδίας Σας για την Μακεδονία μας. Παρακαλώ, άγιοι Πατέρες, μαζί με τους άλλους Αρχιερείς, οι οποίοι Σας εδήλωσαν γραπτώς την συμπαράστασή Τους στον τίμιο αγώνα Σας, να υπολογίσετε και την ταπεινότητά μου, ως συναγωνιστή για την αγαπημένη μας Μακεδονία.

Επ᾽ ουδενί λόγω, πας Έλλην, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδος και αν κατοικεί, δεν είναι δυνατόν να δεχθεί την Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί, αν το πράξει αυτό, θα εναντιωθεί προς την ελληνική ιστορία και θα υπολογίσει ως τίποτε τα αίματα που χύθηκαν για το καμάρι του Ελληνισμού, που λέγεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Παρακαλώ, αν χρειαστεί δυνατώτερος αγώνας, μαζί με το ηρωικό Σας ποίμνιο, καλέστε και τον λαό της ιστορικής Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, λαό που είναι τέκνα και εγγόνια του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε´, του Δημητσανίτου, του υπέρ πίστεως και πατρίδος απαγχονισθέντος. Εδώ κάτω που κατοικούμε εμείς μας μιλάει πολύ δυνατά το σχοινί του Πατριάρχου!

Μετά βαθυτάτου σεβασμού,
ελάχιστος εν Χριστώ αδελφός,

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Τέτοια εντολή έχουμε, να σηκώνουμε το σταυρό μας
Στον άνθρωπο που του ανταποδίδουν κακό αντί αγαθού

Παραπονιέσαι πως οι άνθρωποι έγιναν κακοί. Πουθενά δεν συναντάς καλό άνθρωπο.Και παραξενεύεσαι, γιατί ο Θεός υπομένει τέτοιο κόσμο και δεν...

Close