Γόρτυνος Ιερεμίας: «Με τη δύναμη του αναστάντος Χριστού θα αντιμετωπίζουμε τους εχθρούς της πίστης»

Με ένα δυνατό πασχαλινό μήνυμα ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στις σχέσεις μας με την Τουρκία τονίζει πως η δύναμη της Ανάστασης είναι τόσο δυνατή που πρέπει να τη θυμόμαστε και να τη νιώθουμε καθημερινά.

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου…

Αδελφοί μου χριστιανοί,
Κάτοικοι της ηρωικής γης Γορτυνίας και Μεγαλόπολης,

Χριστός Ανέστη!

1. Φτάνει ο χαιρετισμός αυτός για να δονήσει την καρδιά μας από χαρά και ενθουσιασμό, γιατί το «Χριστός ανέστη» είναι μια μικρή μεν, αλλά δυνατή ομολογία της πίστης μας.
«Χριστός ανέστη», γιατί ο Αρχηγός της πίστης μας είναι Θεός και δεν μπορεί να Τον κρατήσει το σκοτεινό βασίλε

ο του θανάτου. Κατέβηκε μέχρις εκεί για να το διαλύσει και να δώσει αληθινή ζωή στους εκεί νεκρούς. Γι᾽ αυτό και λέμε «και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος»!
2. Στον πασχάλιο αυτόν χαιρετισμό μου, αδελφοί μου, θέλω να σας πω ότι το «Χριστός ανέστη» ψαλλόταν πιο τρανά και πιο ενθουσιαστικά στα σκληρά χρόνια της Τουρκοκρατίας, γιατί άναβε τον πόθο και την ελπίδα για την ανάσταση του Έθνους μας. Τους στοίχιζε όμως την ζωή τους το «Χριστός ανέστη» αυτό. Έτσι λοιπόν οι Τούρκοι πλησίασαν ένα χριστιανό παλλικάρι και του είπαν να τουρκέψει και αυτοί του υποσχέθηκαν ότι θα τον κάνουν άρχοντα. Και το παλλικάρι είπε ναί, δέχεται, αλλά θέλει την άρνηση αυτή του Χριστού να την κάνει μέρα που τιμούν και εορτάζουν πολύ οι χριστιανοί και αυτή είναι η ημέρα του Πάσχα. Και είπε μάλιστα ότι θέλει να αποκηρύξει τον Χριστό από ψηλά, από τον μιναρέ των Τούρκων, για να τον ακούνε όλοι.Οι Τούρκοι πανηγύρισαν από την υπόσχεση αυτή του χριστιανού νέου και την ημέρα του Πάσχα μαζεύτηκαν όλοι τους κάτω από τον μιναρέ, για να χαρούν την αλλαξοπιστία του χριστιανού. Και το χριστιανό παλλικάρι ψηλά από τον μιναρέ όπου ανέβηκε, αντί για άρνηση του Χριστού, όπως περίμεναν οι Τούρκοι, έψαλε με δυνατή την φωνή του το «Χριστός ανέστη». Λύσσαξαν οι Τούρκοι από κάτω. Και ανέβηκαν στον μιναρέ για να τον πετάξουν από εκεί και να τον θανατώσουν. Αλλά μέχρι να ανεβούνε εκεί ψηλά, ο νεαρός έψελνε και πάλι έψελνε συνέχεια το «Χριστός ανέστη»! Το έψαλε πέντε φορές δυνατα-δυνατά μέσα από την καρδιά και ομολόγησε έτσι μαρτυρικά την πίστη της πατρίδας μας στον αναστάντα Χριστό.

3. Έτσι περάσαμε την Τουρκιά, ω Έλληνες αδελφοί χριστιανοί, Γορτύνιοι και Μεγαλοπολίτες. Και πάλι με την δύναμη του αναστάντος Χριστού θα αντιμετωπίζουμε πάντα τους ύπουλους εχθρούς της πίστης μας και της πατρίδας μας, που τους βλέπουμε πάντοτε, αλλά και σήμερα περισσότερο.

Χριστός ανέστη, αδελφοί!
Σας εύχομαι την χαρά και την δύναμη του αναστημένου Ιησού Χριστού στις οικογένειές Σας.

Με πολλές ευχές
† Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Κάλυμνος: Ζωγράφισαν μια γιγαντιαία σημαία για να φαίνεται από παντού (βίντεο)

Μια γιγαντιαία σημαία 375 τ.μ. δεσπόζει από χθες στα βόρεια υψώματα της Πόθιας Καλύμνου. Στέλνοντας μήνυμα από τη μακρινή γωνιά...

Close