Δέκα χρόνια θα χρειαστούν για να καθαρισθεί το ιρακινό Κουρδιστάν από τις νάρκες του ISIS

Οι κουρδικές Αρχές στο βόρειο Ιράκ ανακοίνωσαν ότι για να καθαρίσουν πλήρως όλα τα ναρκοπέδια που έχει στρώσει το Ισλαμικό Κράτος και να εξουδετερώσουν όλα τα εκρηκτικά του τζιχαντιστικού πολέμου θα χρειαστούν τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Σχεδόν το 65% των απελευθερωμένων κουρδικών περιοχών έχουν καθαριστεί από νάρκες και πολεμικά υλικά αλλά για να καθαριστούν εντελώς οι περιοχές θα χρειαστούν δέκα χρόνια και μόνο εάν παρασχεθούν στους Κούρδους τα κατάλληλα μέσα και ειδικός εξοπλισμός.

Οι Κούρδοι τόνισαν ότι μέχρι σήμερα οι πυροτεχνουργοί τους εργάζονται με τη βοήθεια ξένης χρηματοδότησης και βοήθειας.

Αυτή τη στιγμή στο ιρακινό Κουρδιστάν εργάζονται και 25 ξένες εταιρείες στον καθαρισμό ναρκοπεδίων και στην εξουδετέρωση εκρηκτικών.

Πρόκειται για εργασία που απαιτεί απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια. Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα, επτά δεκαετίες μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ακόμα βρίσκουμε νάρκες, εκρηκτικά και καμιά φορά και ολόκληρες βόμβες, όπως πρόσφατα στο Κορδελιό.

tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ποιές ημερομηνίες δεν επιτρέπονται Γάμοι και Βαφτίσεις

Ύπάρχουν ημερομηνίες που σύμφωνα με την Εκκλησιαστική Τάξη και κανόνα δεν μπορουν να τελεστούν τα ιερά Μυστήρια της Βάφτισης και...

Close