Δήμαρχος Πρεσπών: «Διαφωνούμε με τη συμφωνία που θα υπογράψει ο Πρωθυπουργός στις Πρέσπες»

 

«Η στάση μας θα είναι απολύτως θεσμική απέναντι στην Κυβέρνηση»

Δημοσιεύουμε το προσωπικό email που πριν λίγο λάβαμε από τον δήμαρχο Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, για προχθεσινό άρθρο μας, στο οποίο αναφέραμε δηλώσεις που είχαν δημοσιευθεί σε τοπικό site της περιοχής, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Προς ιστοσελίδα Πενταπόσταγμα και λοιπά ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν το δημοσίευμά της

Κύριε/α

Φέρομαι στην ιστοσελίδα σας να έχω κάνει δηλώσεις σχετικά με την επικείμενη υπογραφή συμφωνίας για το όνομα στις Πρέσπες. Επειδή δεν έχω κάνει καμία δήλωση, ούτε αυτές που παρουσιάζετε ως «απίστευτες» ούτε άλλες στην ιστοσελίδα σας, επειδή δεν σας γνωρίζω και δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί σας, σας παρακαλώ να αποσύρετε το συγκεκριμένο δημοσίευμα το οποίο έχει γίνει αφορμή να γίνω στόχος ανοίκειων επιθέσεων από διάφορους.

Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι σχεδιάζεται να γίνει να γίνει υπογραφή της συμφωνίας στην οποία έχουν καταλήξει οι δύο χώρες στις Πρέσπες. Το θέμα αυτό είναι για μας διττό.

Η μία πλευρά αφορά την συμφωνία καθαυτή και σε αυτό, μετά από εισήγηση μου, έχει πάρει ξεκάθαρη και ομόφωνη θέση το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών ότι το θέμα πρέπει να επιλυθεί και να εξομαλυνθούν οι σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα χωρίς η λύση να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

Το δεύτερο αφορά τη στάση μας απέναντι στον πρωθυπουργό που ακούγεται ότι θα έρθει για την υπογραφή μιας συμφωνίας με την οποία διαφωνούμε, σε αυτό είμαι επίσης ξεκάθαρος ότι η στάση μας είναι και θα είναι απολύτως θεσμική απέναντι στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της χώρας μας όποιοι και αν είναι αυτοί!

Έχω την τιμή να ηγούμαι του μικρότερου Δήμου της Ηπειρωτικής Ελλάδας, αντιλαμβάνομαι ότι η περιοχή μας έχει γίνει επίκεντρο πολιτικής σύγκρουσης που υπερβαίνει το μέγεθός μας αλλά απαιτώ να μείνουν ο Δήμος και ο Δήμαρχος Πρεσπών εκτός αυτής.

Παναγιώτης Πασχαλίδης

Δήμαρχος Πρεσπών

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ι.Μ. Εδέσσης για Σκοπιανό: «Απορρίπτουμε απερίφραστα την αποκαλούμενη »συμφωνία»»

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, στις 11.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η 5η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας...

Close