Δαμασκηνός στην XVI Μεραρχία: Εμείς οι ακρίτες παραμένουμε εδώ στρατιώτες!

Πατριωτικό μήνυμα, άξιος!

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός παρεβρέθηκε στην αλλαγή φρουράς που πραγματοποιήθηκε στην XVI Μεραρχία στο Διδυμότειχο.

Με την παρουσία του Διοικητού του Δ΄ Σώματος Στρατού, Στρατηγού Γεώργιου Καμπά, και μετά από πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβούλιου, έγινε την Πέμπτη 15 Μαρτίου ε.ε., η Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας, στην έδρα της Μεραρχίας στο Διδυμότειχο.

Της ιεράς ακολουθίας προέστη ο επιχώριος Ιεράρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον ιερό κλήρο της πόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος, στην δεξίωση που ακολούθησε, αφού συνεχάρη τον αποχωρούντα Στρατηγό Δημήτριο Μπονώρα και καλωσόρισε τον Στρατηγό Βασίλειο Παπαδόπουλο, τόνισε ότι η τοπική κοινωνία εμπιστεύεται τις Ένοπλες Δυνάμεις και εκτιμά την ανυπολόγιστης αξίας προσφορά τους στην ακριτική αυτή περιοχή και ότι η τοπική Εκκλησία προσευχόμενη αδιαλείπτως «υπέρ του κατά ξηράν, θάλασσαν και αέρα φιλοχρίστου στρατού» στηρίζει το προσωπικό της Μεραρχίας και αρμονικά συνεργάζεται με τους εκάστοτε ιθύνοντας.

Και κατέληξε: «Εμείς οι ακρίτες παραμένουμε εδώ στρατιώτες δίπλα στους στρατιώτες μας φυλάσσοντας τα ιερά του Γένους και της Πατρίδας». Επίσης μνημόνευσε ότι «η τελετή αυτή γίνεται ευκαιρία να επαναλάβουμε όλοι μας ότι συμπαρίσταμεθα στους δύο στρατιωτικούς, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, και στις οικογένειές τους και ότι είμεθα υπερήφανοι για τον Ελληνικό Στρατό».

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Γιατί Ερντογάν δεν πρόκειται να ανατραπεί εύκολα

Η Τουρκία ανέκαθεν χρηματοδοτούσε το βαθύ κράτος της με τα κέρδη από το λαθρεμπόριο, τόσο οι κεμαλικοί όσο και οι...

Close