Δείτε εικόνες από τις Τεκτονικές Στοές σε Πειραιά και Ελευσίνα

Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ανάρτησε πλέον στην επίσημη ιστοσελίδα της και φωτογραφίες -για πρώτη φορά στην ιστορία της- από το εσωτερικό των Τεκτονικών Μεγάρων σε Πειραιά και Ελευσίνα.

Ακολουθώντας προφανώς το παράδειγμα των Τεκτονικών Ταγμάτων του εξωτερικού, που όχι μόνο αναρτούν στις ιστοσελίδες τους φωτογραφίες από τους χώρους τους αλλά και έχουν επισκέψιμα τα Μέγαρά τους για το κοινό, φιλοξενώντας Μουσεία και ξεναγήσεις, οι Έλληνες Ελευθεροτέκτονες παρουσιάζουν φωτογραφικά προς το παρόν τα εσωτερικά των εργαστηρίων τους στην κοινωνία.

Ο Ελευθεροτεκτονισμός, ανθρωπιστική οργάνωση με πλούσια προσφορά στην Παιδεία και στην Υγεία, κατά καιρούς έχει δεχτεί επιθέσεις κυρίως από ακροδεξιούς και φονταμενταλιστικούς κύκλους.

Αν και οι Έλληνες Ελευθεροτέκτονες πρωτοστάτησαν και οργάνωσαν την Επανάσταση του 1821 και τον Μακεδονικό Αγώνα, ενώ επιφανείς Ελευθεροτέκτονες υπήρξαν ηγέτες των κοινωνικών και σοσιαλιστικών κινημάτων της χώρας μας από τον 19ο αιώνα και μετά, ο Ελευθεροτεκτονισμός κατηγορείται συχνά για «αντεθνική δράση» από εκείνους τους κύκλους που ιστορικά είναι οι ίδιοι που συνεργάστηκαν αγαστά με τους κατακτητές μας.

Ο λόγος που οι Έλληνες Ελευθεροτέκτονες δεν απαντούν στις κατηγορίες που δέχονται ή δεν «διαφημίζονται» είναι γιατί, όπως λένε, η δράση και το έργο τους αφορούν μόνο τη συνείδησή τους και κανέναν άλλο.

Δεν υπηρετούν την πατρίδα και τους συνανθρώπους τους για να κερδίσουν εύσημα και αναγνώριση, αλλά «σιωπηλά» όπως επισημαίνουν, δίχως να προβάλλουν τον Ελευθεροτεκτονισμό διότι αυτός αποτελεί σχολείο αρετής και όχι κάποια οργάνωση πολιτικής ή θρησκευτικής εξουσίας που αναζητά μέλη ή οπαδούς.

Στην πραγματικότητα, πέρα από θεωρίες συνωμοσίας, οι Στοές είναι φιλοσοφικά εργαστήρια, όπου τα μέλη τους ασκούνται στη φιλοσοφία, στον Ορθό Λόγο και την Αρετή, είναι τα «κρυφά σχολειά» που υπήρχαν σε όλη την Ευρώπη πριν τον Διαφωτισμό και επιβίωσαν μέχρι τις ημέρες μας (μετά την απελευθέρωση των επιστημών από τις δεισιδαιμονίες και τις προλήψεις), ως συλλογικότητες που πέρα από τη φοίτηση των μελών τους στη φιλοσοφία ασκούν και ανθρωπιστικό έργο.

Ακόμα και η συμμετοχή Ελευθεροτεκτόνων σε επαναστατικά κινήματα (ως προσωπικοτήτων και όχι συλλογικά ως Στοές) οφείλεται ακριβώς στον ανθρωπισμό και στην κοινωνική δικαιοσύνη που διδάσκονται από τη φιλοσοφία και τον Ορθό Λόγο. Κι ως γνωστόν η φιλοσοφία κι ο Ορθός Λόγος γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

Το TRIBUNE αναδημοσιεύει από την ιστοσελίδα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και σας παρουσιάζει το Τεκτονικό Μέγαρο Πειραιά:

stoa_peiraias1

stoa_peiraias2

stoa_peiraias3

stoa_peiraias4

stoa_peiraias5

stoa_peiraias6

stoa_peiraias8

stoa_peiraias9

stoa_peiraias10

stoa_peiraias11

Το TRIBUNE αναδημοσιεύει από την ιστοσελίδα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και σας παρουσιάζει το Τεκτονικό Μέγαρο Ελευσίνας:

stoa_elefsina1

stoa_elefsina2

stoa_elefsina3

stoa_elefsina4

stoa_elefsina5

stoa_elefsina6

 

 

ΠΗΓΗ: tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Άγ. Ιουστίνος Πόποβιτς: Ποιοί είναι οι εχθροί του Χριστιανού
Ποιοί είναι οι εχθροί του Χριστιανού

Ο αγώνας μας είναι ενάντια στους εχθρούς της αιωνιότητας και της αθανασίας μας. Αυτοί είναι:

Close